Pulić najavio oproštaj: Ponosan sam i počašćen što će to biti na Croatia Rallyju

Foto: snimka zaslona

Dva dana ostalo je do svečanog otvaranja drugog izdanja hrvatske utrke Svjetskog prvenstva u reliju na kojoj će nastupiti i osam hrvatskih posada. Među njima ističe se ime trofejnog automobilista Nike Pulića koji ove godine slavi 40 obljetnicu bavljenja auto sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se jedanaestorica veličanstvenih WRC automobila spremaju za Croatia rally, mi smo zavirili u susjedni boks – među vozila grupe WRC 2, 3 i 4. Tamo nas je dočekao doajen Niko Pulić. U bogatoj karijeri osvajao je sve moguće trofeje, bio europski prvak na brdu, a WRC utrka na domaćem terenu bit će sjajna prilika za oproštaj, piše HRT.

– Trebala je biti lani na prvome, ali evo, dobro je da sam preživio tu nesretnu koronu. Baš sam na neki način ponosan i počašćen da u svojoj državi mogu odvoziti prvenstvo svijeta i nakon 40 godina karijere na toj istoj utrci da se oprostim, rekao je Pulić.

Leteći Konavljanin nastupit će u kategoriji WRC 2 sa Škoda Fabiom EVO sa suvozačicom Aleksandrom Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uzbuđeni smo, ne znamo što nas čeka. Brzinci su jako zanimljivi. Ima svega od širokog, brzog, sporog, uskog, blatnjavog… Stvarno, još ako kiša padne onda tek nemamo pojma gdje smo, što smo, ali snaći ćemo se, rekla je Kovačić.

Životna želja

Pulić je u međuvremenu osnovao i Auto klub Konavle gdje se posvetio radu s mladima, a od Croatia rallyja očekuje ovo: – Hoću uživati, hoću vidjeti cilj. To mi je stvarno životna želja nakon svih ovih godina. Kako sam maloprije rekao: na Svjetskom prvenstvu dođem preko startne rampe. Ma koji god budem, samo da prođem preko te startne rampe.

Vozači i ekipe polako dolaze, a pune ruke posla ima i direktor utrke Slaven Dedić sa svojom ekipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvi smo covid free rally nakon skoro dvije godine i očekujemo jako puno gledatelja. Očekujemo oko 350.000. To nas jedino malo plaši kako će se sve to odvijati. Spremni smo za nove izazove, spremni smo koliko god možemo biti i očekujemo sjajan spektakl i ove godine, rekao je Dedić.

Od petka od nedjelje ukupno se vozi 20 brzinskih ispita, a 4 najatraktivnija u subotu i nedjelju uključujući i posljednji power stage Zagorska Sela – Kumrovec moći ćete vidjeti u izravnom prijenosu u programu Hrvatske televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.