Reakcije: Hrvatska u najvažnijoj utakmici generacije, osmini finala EuroBasketa, protiv Rusije ili Turske

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija lakoćom je u posljednjoj utakmici grupne faze EuroBasketa svladala Češku. Rezultatski vrlo uvjerljivo, na kraju je završilo 107:69 za našu reprezentaciju, koja je tako prvi dio EuroBasketa završila s četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se ne zna tko će biti protivnik Hrvatske u osmini finala, no, to bi trebala biti Rusija ili Turska, dok bi, nakon toga, u mogućem četvrtfinalu Hrvatska bi mogla na pobjednika utakmice Grčke i Litve. Neugodno, ali je moglo i gore.

Nakon utakmice izbornik Aleksandar Petrović bio je zadovoljan.

“Zadovoljan sam. U solidnom stanju idemo u Istanbul.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno da će utakmica 10.9. biti odlučujuća utakmica ove generacije hrvatskih košarkaša.  Važno je reći da je izbornik uspio odmoriti glavne igrače, uspio je rotirati i istovremeno dobiti uvjerljivo protivnika od kojeg je Hrvatska na velikim natjecanjima znala uvjerljivo gubiti.

“Zadovoljan sam iz nekoliko razloga, prvo zbog pobjede, a drugo jer smo izbjegli ozljede. Odmorili smo neke važne igrače poput Marka Tomasa koji će imati veliku ulogu u Istanbulu. Šarić i Bogdanović su dobili 20-25 minuta jer su jučer imali dan odmora, a sada imamo još tri, i morali smo ih održati u formi. Bojao sam se ulazaka Šarića i Bogdanovića, ali da danas nisu igrali, bila bi to preduga pauza.”

“Dobili smo sve utakmice koje smo trebali dobiti. Pokazali smo protiv Španjolske da možemo igrati za medalju. Treba vidjeti koga će nam utakmica Latvija – Turska donijeti za protivnika, Rusiju ili Tursku. To su dva dijametralno suprotna sistema, jedan ruski organizirani, i ovaj turski koji je igra protiv street-balla”, rekao je za HRT izbornik Petrović nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je sretan činjenicom da je Hrvatska u osmini finala izbjegla Latviju.

“Sve ovisi o utakmici Turske i Latvije, protiv Latvije ne možemo igrati, neće nam biti lako u svakom slučaju. Iskreno, samo ne želim igrati protiv Latvije, oni su neobična momčad, ne znam kako bi to izgledalo. Vidjet ćemo večeras, ali bit ćemo spremni za bilo kojeg protivnika”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.