Real traži zamjenu za legendu: Dvije velike karijere na zalazu, Sergio Ramos i Luka Modrić

Foto: fah

Iako kapetan Reala i jedna od sportskih ikona spomenutog kluba, Sergio Ramos, još uvijek igra nogomet na zavidnoj razini ipak ga godine sustižu. Ramos je već petnaest godina šef obrane Kraljevskog kluba, međutim, prema pisanju španjolskih medija jasno je kako se nalazi ”na zalazu” karijere. Real će u skoroj budućnosti trebati zamjenu za svog proslavljenog obrambenog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sergio je na Santiago Bernabeu stigao na ljeto 2005. godine iz Seville za 27 milijuna eura, bio je to pun pogodak Reala s obzirom na činjenicu da je s vremenom Ramos izrastao u pravog lidera momčadi i vođu na terenu, ali i u svlačionici. Ramos je bio vođa i kad je u Realu bio Cristiano Ronaldo.  Legenda Reala, Sergio Ramos, legenda koja još uvijek igra nogomet, ali i koja je poznata po prijateljstvu s kapetanom hrvatske reprezentacije i još jednom legendom madridskog kluba Lukom Modrićem. Oba nogometaša bliže se kraju karijere i obojica još uvijek igraju sjajan nogomet.

Ramos i ove sezone igra vrlo dobro te je jedan od ponajboljih igrača kraljevskog kluba i iako ima već 34 godine. Uostalom, Luka ima godinu više, a briljira skoro u svakom susretu. Ugovor Ramosa ističe na kraju sezone, baš kao što tada ističe i ugovor Luke Modrića, koji želi karijeru završiti u Realu. No kad je u pitanju Ramos zasad nema naznaka da će isti biti produžen. Ipak, očekuje se da će Ramos, baš kao i Luka, dobiti novi ugovor te da Real neće dozvoliti luksuz i izgubiti igrača koji još uvijek može igrati na vrhunskoj razini. Međutim, prije ili poslije doći će kraj jedne super uspješne karijere, svjesni su toga u Realu.

Kako piše Realu bliska, i Realu sklona, Marca nekoliko igrača se nalazi na meti Real Madrida te je cilj ”Kraljeva” pronaći dugogodišnje rješenje na poziciji stopera. Navodno su igrači koji Real prati, a koji bi Ramosa mogli zamijeniti, Pau Torres (Villarreal), David Alaba (Bayern) i Jules Kounde (Sevilla). Također, u klubu dosta nade polažu i u Edera Militaa koji je na ljeto 2019. godine stigao u Real iz Porta za ogromnih 50 milijuna eura. Nažalost po Real u posljednje vrijeme se nisu pretjerano iskazali Milidao i Raphael Varane te svakako treba očekivati da će u ljetnom prijelaznom roku Real, ako ništa drugo a ono silom prilika, pokušati dosta promijeniti zadnju liniju te dovesti značajna pojačanja u obrani. U predstojećem zimskom prijelaznom roku Real ne kani dovoditi pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.