‘Regija’ i ‘Zapadni Balkan’ mogu se samo diviti Hrvatskoj

Foto: fah

Hrvatska je ”muški” pala u najluđoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva i jednoj od najboljih i najspektakularnijih utakmica u povijesti europskih prvenstava. Naime, Hrvatska se u osmini finala vratila nakon 1:3 protiv moćne Španjolske, došla do produžetaka, a tamo je moglo biti svašta, promašili smo čak dvije meč lopte, Oršić jednu, Kramarić, još bolju, drugu. Hrvatska je na kraju ispala, poraženi smo 5:3, ali smo jednako tužni, koliko smo i ponosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Naravno, ni ova spektakularna utakmica Hrvata i Španjolaca nije mogla bez tzv. regije, tzv. Zapadnog Balkana. Naime, mediji s hrvatskog istoka, a koje odmah, kao po zapovjedi, prenose ”hrvatski” mediji, kao i jednog dijela zapada, mislimo na Sloveniju, kao da Hrvatska ne graniči s Mađarskom, odnosno Italijom, također pišu o porazu Vatrenih, ali oni objektivniji spominju spektakl u Kopenhagenu i nevjerojatni povratak Hrvata u život poslije ponora u kojem su u jednom trenutku drugog poluvremena bili naši Vatreni.

Tako velikosrpski tabloid, Kurir, spominje petardu, odnosno pet golova Španjolaca.

”Pukla petarda! Španjolska izbušila Hrvatsku: Vatreni primili pet golova i ispali s Europskog prvenstva”, navodi Vučićevom režimu skloni Kurir. Jedino što preostaje medijima u tzv. regiji je diviti se Vatrenima, hrvatskoj reprezentacji, jer svoje zapravo i nemaju, barem ne na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvati u suzama! Svjetski viceprvak ispao poslije najluđeg meča na Euru 2020, a možda i u povijesti prvenstava Europe”, stoji u naslovu Blica, koji je nešto umjereniji od ostalih medija u Vučićevoj Stbiji.

Ostali mediji preko Drine, kao što je B92, pišu: “Spektakl u Kopenhagenu: Španjolska izbacila Hrvatsku”. Telegraf piše: “Kakav triler od osam golova: Hrvati stigli dva gola za sedam minuta pa ispali u produžecima od Španjolske.”

Bošnjački Sportsport.ba proglasio je susret Hrvatske i Španjolske najljepšom utakmicom Eura:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljepotica na Parkenu: Osam golova, produžeci i pobjeda Španjolske nad Hrvatskom”.

Drugi bošnjački portal Avaz piše kako je “nakon velike drame Španjolska poslala Hrvatsku kući”.

Podsjetimo, reprezentacija BiH je gotovo pa vreća za napucavanje u kvalifikacijama, da ne spominjemo velika natjecanja. Bili su na jednom SP-u i to 2014. u Brazilu te su ispali u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovensko Delo se ograničilo samo na činjenično stanje, bez verbalnih akrobacija:

 “Nakon trilera s osam golova u četvrtfinale ide Španjolska”, dok je Siol ipak odao jedno priznanje jednoj velikoj utakmici: “Ljepotica Eura nakon produžetaka Španjolcima, svjetski doprvaci se opraštaju.”

I još nešto, i možda najbitnije. Hrvatska ima navijače, spektakularne navijače, koji su i u Kopehagenu pokazali kako se bodri hrvatska reprezentacija. To je nešto što malo tko ima, ”regija” svakako nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.