VIDEO: Revija grešaka u obrani stajale Hajduka neugodnog 2-4 poraza protiv kazahstanskog Šahtera

Nogometaši splitskog Hajduka poraženi su 2-4 (1-2) u prvoj utakmici 3. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu u Kazahstanu protiv Šahtera iz Karagandija. Uzvratna utakmica je za tjedan dana u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah valja reći, Hajduk nije izgledao loše u dalekom Kazahstanu i u utakmici protiv Šahtera zaslužuo je više od tijesog poraza. Prednja, napadačka linija, pa čak i vezna izgledala je posve solidno, no Hajduk je doživio poraz zahvaljujući teškim, neshvatljivim greškama u obrani. Koje su se nizale kao na filmskoj vrpci. Dva pogotka minusa nisu zacijelo nedostižna u splitskoj utakmici, no teško je vjerovati da nespretna, loša obrana Hajduka može i u uzvratu odigrati bez pogrešaka. Splitski klub očito plaća danak financijskoj situaciji koja mu ne dozvoljava kupovinu boljih, sigurnijih igrača. Utakmica u Kazahstanu bila je praktički revija pogrešaka Hajdukove zadnje linije.

Hajduk je prvi gol primio već u 10. minuti, strijelac je bio Topčagić nakon što se pravodobno zagradio ispred Anđelkovića ispred samog gola, te dobrim udarcem prisilio vratara Stipicu na kapitulaciju.

U 19. minuti Hajduk je izjednačio, pogodak je bio djelo Gotala koji je s dvadesetak metara iskosa u raskoraku ulovio neusredotočenog vratara domaće momčadi. Činilo se tada da će Hajduk u Kazahstanu ostvariti dobar rezultt, no samo minutu kasnije Splićani su iznova primili nesmotren pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je nakon ubacivanja iz auta doživljena mat situacija, egzekutor je bio Finončenko. Neiskusna obrana Hajduka paničarika je kod svakog izvođenja prekida domaće momčadi. Mogao je Hajduk do odmora primiti još koji pogodak, no primio ga je ubrzo u nastavku.

Hajduk je u drugom poluvremenu krenuo agresivnije, stvarao i neke situacije pred suparničkim vratima, no u 71. minuti primio je pogodak iz kornera, dakle opet nakon prekida. Strijelac je udarcem glavom bio Džidić.

Tračak nade pojavio se 78. minuti, Hajduk je smanjio na 2-3 zaostatak pogotkom Caktaša iz najstrože kazne. Prethodno je Caktas izvodio slobodan udarac, lopta je u ruku pogodila Konisbajeva, a sudac je s pravom pokazao na jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Hajduk kasnijei fine prigode za izjednačenje, zapravo je i nevjerojatno što su splitski napadači promašili. I kazna je uslijedila u zadnjim sekundama sudačke nadoknade, Šahter je postigao još jedan zgoditak i tako silno uvećao svoje izglede za prolazak dalje. Opet je Hajdukova obrana griješila u serijama, naposljetku je Žanglišbaj ostao sam pred vratarom Stipicom i pogodio.

Nevjerojatne greške Hajdukove obrane tako su obilježile ovu utakmicu.

ŠAHTER – HAJDUK 4-2 (2-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠAHTER: Mokin, Kirov, Džidić, Malij, Maslo, Porivajev, Finončenko (Murzojev, 86), Pokrivač (Bajžanov, 60), Vičius, Konjisbajev, Topčagić (Žangilšbaj, 83).

HAJDUK: Stipica, Mikanović, Milić, Maloča, Jozinović, Anđelković, Bradarić, Vlašić (Maloku, 88), Caktaš, Gotal, Kouassi (Bencun, 71).

STRIJELCI: 1-0 Topčagić (10), 1-1 Gotal (19), 2-1 Finončenko (21), 3-1 Džidić (70), 3-2 Caktaš (78-pen), 4-2 Žangilšbaj (90+4).

SUDAC: Alijar Aghajev (Azerbejdžan)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Stadion Šahtera

GLEDATELJA: 10.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.