Rijeka, Hajduk i Split pobijedili u prvim dvobojima 2. pretkola Europske lige, Nikola Vlašić najmlađi strijelac Hajduka svih vremena!

Dobre, pače izvrsne vijesti nakon nastupa naših klupskih predstavnika u prvim utakmicama 2. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Sva tri naša kluba pobijedila su, Rijeka je nadvisila mađarski Ferencvaros 1-0, Split izraelski Hapoel 2-1 i naposljetku Hajduk irski Dundalk s 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Rijeku i Split u uzvratnim utakmicama čekaju teški ispiti, sve kako bi sačuvali prednost i došli korak bliže renomiranom klupskom natjecanju, dočim Hajduk s pobjedom u gostima može biti siguran u daljnji plasman.

Rijeka je na svojoj Kantridi vodila grčevitu borbu protiv mađarskog predstavnika koji je pokleknuo tek pet minuta prije kraja kada je pogodak postigao Krstanović iz jedanaesterca. Koji je bio opravdano dosuđen, oboren je bio Kramarić. Ipak, Rijeka je posve zasluženo stigla do pobjede. Dominirala je cijeli susret, prema mađarskim vratima je uputila 15 udaraca, a imala je i 12 kornera. S druge strane Mađari nisu uputili niti jedan udarac prema Kvržićevim vratima.

Split je loše počeo utakmicu protiv izraelske momčadi koja je povela u prvom poluvremenu, golom Buzagla. No, Splićani su napravili preokret u drugom dijelu, u samo sedam minuta, pogocima Tomislava Dujmovića (78) i Mate Bilića (85-11m) došli su do velike pobjede i prednosti protiv izraelskog doprvaka, koji se predstavio kao iznimno dobra momčad. Splićanima ide na ruku i činjenica da je UEFA danas zabranila odigravanje europskih dvoboja u Izraelu, pa će Split uzvrat igrati najvjerojatnije na Cipru za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je dosegao finu 2-0 pobjedu u Irskoj, strijelci su bili Caktaš u 8. minuti i mladi Nikola Vlašić, brat atletičarke Blanke koji je ovim pothvatom postao nesvakidanšnji rekorder, sa samo 16. godina najmlađi je strijelac u međunarodnoj povijesti Hajduka. Uzvrat u Splitu za tjedan dana biti će samo formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.