Roland Garros – Mirjana Lučić Baroni priredila senzaciju

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni priredila je senzaciju pobijedivši u drugom kolu Roland Garrosa treću igračicu svijeta Rumunjku Simonu Halep 7:5, 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić Baroni je do pobjede nad trećom nositeljicom pariškog turnira i prošlogodišnjom finalisticom stigla nakon sat i 11 minuta igre. Nakon što je prvi set dobila 7:5, ‘Mikica’ je u drugom setu bila impresivna prepustivši suparnici samo jedan gem.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice. Zanimljivo i prvu je ostvarila na jednom Grand Slamu, prošle godine na US Openu kada je slavila 7:6 (6), 6:2.

Lučić-Baroni je u prvom setu imala 3:1 i 5:3, no Rumunjka se oba puta vratila izjednačivši rezultat na 3:3 i 5:5. Međutim, kod vodstva 6:5, Lučić-Baroni je treći put oduzela servis 23-godišnjoj Rumunjki za vodstvo 1:0 u setovima. U nastavku meča Lučić Baroni je odigrala gotovo savršeno. Udarci su sijevali sa svih strana i Mirjana je uz dva oduzeta servisa povela 5:0. Halep je prvi gem u drugom setu osvojila u šestoj igri, no uslijedila je još jedna sjajna igra 33-godišnje Lučić Baroni koja je u velikom stilu as servisom zaključila jednu od najvećih pobjeda u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je ovo velika pobjeda. Ponosna sam jer sa pobijedila sjajnu tenisačicu. Bila sam agresivna i odigrala sam sjajan meč,” kazala je hrvatska tenisačica nakon velikog trijumfa.

U svom devetom nastupu na pariškoj ‘crvenoj zemlji’ Lučić Baroni je tek drugi put stigla do trećeg kola. To joj je uspjelo i 2001. godine. Posljednje četiri godine je ispadala u prvim kolima.

“Ovo je čudo. Presretna sam,” dodala je Mirjana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem kolu očekuje ju Francuskinja Alize Cornet koja je u drugom kolu bila bolja od Rumunjke Alexandre Dulgheru 6:2, 7:5. Do sada su igrale jednom, 2012. u Sydneyju, a slavila je Francuskinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.