Ronaldinho otkriva detalje o svom životu – kako je dobio nadimak, koji mu je najdraži pogodak…

Foto: fah

Ronaldinho se odlučio povući iz nogometa i okončati svoju zadivljujuću karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za magazin FourFourTwo Ronaldinho je dao osvrt na svoju karijeru.

“Želim svladati audio inženjering i producirati glazbu. To me jako zanima. Želim kod kuće izgraditi studio”, kaže Ronaldinho.

O nadimku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa, prije mene je postojao drugi Ronaldo! Bliski ljudi nikad me ne zovu Ronaldinho. Kada sam postigao svoj prvi veliki pogodak za Brazil 1999. godine, najpoznatiji brazilski komentator nazvao me Ronaldinho Gaucho jer dolazim iz savezne države Rio Grande do Sul (to je uobičajeni naziv za tamošnje stanovništvo, op. a.) i jer je u to vrijeme Ronalda zvao Ronaldinho”.

O najboljem pogotku

“Kod nekih pogodaka ne radi se o vještini, nego o trenutku u kojem živiš. Neke važne pogotke zabio sam jako mlad. Da njih nisam postigao, možda ne bih dobio priliku tako rano zaigrati za Brazil. Obećavajući igrač postao sam zahvaljujući pogotku protiv Venezuele. Pogodak za Paris Saint-Germain protiv Marseillea upisao me u povijest jednog europskog kluba. U Barci sam zabio gol u svojoj prvoj utakmici koja je započela u ponoć…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O navijačima

“Uvijek igram za momčadi s gorljivim navijačima. Gremio je bio poseban jer je bio moj prvi klub. Brazilci su ludi za nogometom, pritisak je golem. I u Francuskoj su divlji. Navijači Paris Saint-Germaina su zbilja bučni. Barcelonini su bili napeti jer neko vrijeme nisu osvojili Ligu prvaka. A u Milanu je na tribinama i izvan terena isti šou kao i na terenu. Nikako ne mogu odabrati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.