Ruski hokejaši prvi finalisti na Zimskim olimpijskim igrama

Foto: fah

Ruski hokejaši prvi su finalisti olimpijskog turnira u Pjongčangu, gdje su u polufinalu sa 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) nadigrali Češku, a za zlatnu medalju će igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog dvoboja u kojem se sastaju Kanada i Njemačka (13.10 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o pobjedniku pala je u samo 30 sekundi druge trećine, kad su Rusi dvaput uspjeli svladati odličnog češkog vratara Pavela Francouza. Prvo je u 28. minuti to uspio učiniti Nikita Gusev, preciznim udarcem s lijeve strane, kad je Francouz bio pokriven. Samo 27 sekundi poslije Ivan Telegin je povukao kontranapad, odličnim dodavanjem pronašao Vladislava Gavrikova koji je iz neposredne blizine pogodio za 2-0.

Česi su u preostalih 30 minuta pokušali nadoknaditi zaostatak, bili opasniji suparnik i uputili više udarca prema ruskim vratima, ali je Vasilij Košečkin zaustavio sve njihove pokušaje. Kad je Pavel Francouz u završnici dvoboja napustio vrata kako bi Češka imala igrača više na ledu, Ilja Kovaljčuk je u 60. minuti postigao pogodak u nebranjenu mrežu za konačnih 3-0.

Ruskim hokejašima je to prvo olimpijsko finale od Nagana 1998. godine, gdje su poraženi od Češke u dvoboju za zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.