Samovojska: Hoće nas ždrijeb, ali Kanadu i Maroko ne smijemo podcijeniti

samovojska
Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu u Kataru u skupini F s Belgijom, Kanadom i Marokom. Prokomentirali su ishod ždrijeba Anton Samovojska i Igor Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hoće nas kuglice, ovo je naš 12. ždrijeb na velikim natjecanjima i moram priznati da nikad nismo bili u skupini koja bi bila nemoguća, uvijek dobijemo neku finu sredinu. Ovo nije najlošije, nije ni najbolje, sa svima možemo igrati. Najteža je Belgija, ali i s njom imamo dobar omjer, imamo tri pobjede, dva neodlučena rezultata i tri poraza, rekao je Samovojska za HRT.

– Belgija kao nositelj ima svoje prednosti, ali mislim da su u blagom padu, pogotovo zadnja linija koja je već u godinama i ne mijenja se godinama. Maroko ne treba podcijeniti, Halilhodžić je tamo, no vidjet ćemo, dodao je Cvitanović.

Potom su naši stručnjaci proanalizirali sve tri momčadi iz naše skupine pojedinačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako je to tih 11 Maroko ima krasan dodir Seville, puno je ovdje igrača Seville, no Halilhodžića je teško pročitati, pitanje je hoće li igrati s ovim igračima. Kod Halilhodžića broj jedan su disciplina, red i momčadski duh. Nismo ih baš priželjkivali, moramo priznati da je Maroko vrlo dobra momčad, rekao je o Maroku Samovojska.

> Ždrijeb skupina Svjetskog nogometnog prvenstva: Hrvatska u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom

> Dalić o skupini na Svjetskom prvenstvu: Skromni smo, idemo korak po korak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analiza protivnika

Jednom smo igrali s Marokom, 1996. godine, bio je tamo i Cvitanović:

– Marokanci obožavaju nogomet, sigurno će sve dati da njihova momčad ima tamo veliku podršku.

O Kanadi, s kojom nismo nikad još igrali, a igramo 27. studenoga, Samovojska kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Davies je stvarno odličan , a Davidov transfer je bio najveći u povijesti njihovog nogometa, oko 30 milijuna eura, kanadski nogomet raste i ne treba ih podcijeniti, smatra.

– Dalić neće podcijeniti Kanadu, biti prvi u grupi s Meksikom i SAD-om dovoljno govori o tome da ih treba shvatiti ozbiljno, dodao je Cvitanović.

Treći protivnik bit će nam Belgija:

– Obrambena trojka je u godinama i vidjet ćemo kako će se nositi s brzim, modernim nogometom. Ovi svi naprijed, ispred njih, to je fantazija, smatra Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samovojska se slaže i ističe De Bruynea:

– Ovo je možda zadnja šansa njihove zlatne generacije. No ima tu otvorenih pitanja, jedno je Eden Hazard. Svi znamo kakav je to igrač, znamo kakvu je kalvariju prošao u Realu, ali ne znamo što će biti s njim do Svjetskog prvenstva. Belgijanci su znatno osnažili vezni red, Tielemans igra odlično u Premier ligi, opasni su. De Bruyne je jedan od najboljih igrača svijeta već u posljednjih pet-šest godina, to je briljantan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.