Sandra Perković: Odlazim fokusirana i spremna, a onda je sve u Božjim rukama

Foto: fah

Najbolja svjetska bacačica diska, četverostruka europska prvakinja i olimpijska pobjednica iz Londona 2012. godine, 26-godišnja Sandra Perković u utorak je iz Zagreba krenula prema Rio de Janeiru, a prije 12-satnog leta je istaknula da se osjeća odlično i da je fokusirana na ostvarenje cilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se odlično. Odradila sam danas zadnji trening, koji je bio fantastičan. Nakon 12 sati leta, kad dođem tamo, najbolje ću znati u kakvom sam stanju”, rekla je vlasnica najbolja četiri rezultata u ovoj sezoni i najveća favortkinja za zlatno odličje u bacanju diska.

No, Sandra ne želi preskakati korake u pripremi.

“Prvo je na meni da se dobro odrade kvalifikacije, da se uđe u finale, a onda su sve šanse otvorene. Znam da sam se spremila, da sam zdrava i da odlazim tamo fokusirana i spremna, a onda je sve u Božjim rukama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Londonu je prije četiri godine za zlato bacila disk do 69,11 metara.

“Za zlato će trebati baciti preko 70 metara, iako je to možda upitno, jer će natjecanje biti u 11 ujutro. Za medalju će trebati baciti preko 67 metara. Ne opterećujem se ni plasmanom, ni daljinom. Samo želim doći tamo, osjećati se odlično, uživati u natjecanju, dati sve od sebe i učiniti nas ponosnima.”

Sandra tvrdi da je rani termin finala ne brine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako meni, tako svima. Napravili smo već nekoliko testova i bilo je odlično. Ne moram se ničega bojati.”

Perković ima zanimljivu tezu o najvećim suparnicama.

“Definitivno najveća konkurencija sam sama sebi, jer ako nisam prava, onda ni disk ne može poletiti. Tu su dvije Kubanke, prošlogodišnja osvajačica svjetskog zlata Denia Caballero i Yaime Perez koja ove sezone baca na razini 69 metara, imamo Njemicu Juliju Fischer na 68 i pol metara, drugu Njemicu Nadine Mueller koja treću godinu zaredom osvaja velika odličja, To je top pet, ali postoji mogućnost da i neke druge djevojke iznenade. Ovo su olimpijske igre i sigurno će sve djevojke doći spremne.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandrin trener Edis Elkasević nije u toj ulozi bio u Londonu, gdje je Sandra još uvijek bacala pod vodstvom legendarnog ‘Trenđe’, pokojnog Ivana Ivančića. Dakle, Elkaseviću u kolekciji još nedostaje olimpijsko zlato, što je dodatno povećalo osjećaj uzbuđenja uoči puta.

“Sinoć sam shvatio da idemo na nešto za što se četiri godine spremaš. Evo, i sad sam naježen. Olimpijske su igre svake četiri godine i za njih se svi spremaju. Zdrava je i spremna”, rekao je Elkasević i tvrdi da je u pripremama učinjeno sve što je bilo moguće te da je njegova štićenica još bolja nego što je bila na Europskom prvenstvu u Amsterdamu.

“U Amsterdamu je bila na nekih 90 posto, sad je sto posto spremna.”

Od Sandre svi očekuju još jedno zlato, a toga je svjestan i njezin trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka medalja je uspjeh, a kamoli zlato. Mi se spremamo, imamo četiri najbolja rezultata i svi očekuju zlato. Ja kažem – idemo na medalju. Sve ostalo je plus. Nije to natječaj, na kojem ćeš se pojaviti i pokupiti medalju. Ona mi djeluje dobro, djeluje mi smireno, željna je i ja kao trener jedva čekam da vidim kako će to tamo izgledati”, zaključio je Elkasević.

Prvo hrvatsko zlato iz Rio de Janeira, otišlo je u ruke Josipa Glasnovića, sportaša iz zagrebačke Dubrave, što je dodatno razveselilo kvartovski odanu Sandru, koja najavljuje velike rezultate i ostalih članova reprezentacije iz sjeveroistočnog dijela hrvatske metropole, od kuda osim dvoje spomenutih dolaze još skakačica u vis Ana Šimić, boksač Filip Hrgović i rukometaš Manuel Štrlek.

“To mi daje veliki optimizam. Znači ima nešto u toj Dubravi, nadam se da je to vjetar koji nas gura naprijed. Ima nas pet, ja garantiram da će biti… možda budu svih pet medalja”, rekla je Sandra i zaputila se prema Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.