Sandra Perković ulazi u povijest

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković večeras bi na mitingu Dijamantne lige u Glasgowu mogla ući u atletsku povijest kao prva atletičarka koja je osvojila svih 14 mitinga na kojima se održava elitno atletsko natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijamantna liga traje od 2009. godine i još nitko nije uspio pobijediti na svih 14 mitinga. Sandra je prva kojoj bi to moglo uspjeti. Olimpijska pobjednica je do sada slavila u New Yorku, Bruxellesu, Oslu, Stockholmu, Monte Carlu, Zurichu, Eugeneu, Šangaju, Dohi, Birminghamu, Lausanni, Parizu i Rimu.

Perković je sa četiri pobjede ove godine već osigurala ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi u bacanju diska. Bez obzira na rezultate koje ostvari do kraja sezone više je nitko ne može prestići. Da osvoji i treći dijamant nakon 2012. i 2013. mora se samo još pojaviti u Zurichu 28. kolovoza.

U povijesti Dijamantne lige devet je atletičara osvojilo tri i više dijamanta u jednoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.