Škugor vodi Davis Cup reprezentaciju, Pilić: ‘Savez bira izbornika, izbornik bira ekipu’

Zadar, 16.09.2018 - Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u finale Davis Cupa 3-2 pobjedom protiv SAD-a u polufinalu u Zadru, a konaènu pobjedu Hrvatskoj osigurao je Borna Æoriæ koji je u odluèujuæem petom dvoboju svladao Francesa Tiafoea sa 6-7 (0), 6-1, 6-7 (11), 6-1, 6-3 nakon više od èetiri sata igre. Na slici Mate Paviæ, Ivan Dodig, Marin Èiliæ, Borna Žoriæ, izbornik Zlatko Krajan i ostali èlanovi Davis Cup reprezentacije sa hrvatskom zastavom slave pobjedu. foto HINA/ Denis CERIÆ /ds

Franko Škugor je predstavljen kao privremeni izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, dok je velika većina konferencije, predviđene kao najavne za put na završni turnir u Madrid, posvećena raskidu ugovora s bivšim izbornikom Željkom Krajanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada da su bivšem izborniku presudili igrači. Predsjednica HTS-a Nikolina Babić ustvrdila je da je Krajan izgubio kredibilitet među igračima te da je loša atmosfera trajala od osvajanja Davis Cupa u Lilleu. Potvrdio je to i sam Borna Ćorić: “Postojale su nesuglasice te smo mi igrači odlučili da u Madrid putujemo sami”.

Nameće se pitanje tko vodi reprezentaciju: Hrvatski teniski savez, izbornik ili igrači.

– Bez obzira na to što je dovelo do razloga, trenutak je katastrofalan. To se radi puno prije ili poslije, ne može se otići na to natjecanje pod ovakvim stresom i ovakvim okolnostima. Prateći sa strane nisam mogao vidjeti da će doći do takvog stresa. Nažalost, u našem se sportu ovakve stvari događaju i idu na uštrb sportaša i uspjeha i to će se vjerojatno dogoditi i sada. Morali smo biti pametniji i elegantniji, rekao je bivši HRT-ov komentator Mićo Dušanović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je loše izabran trenutak smatra i Nikola Pilić, bivši izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije.

– Meni je to sve vrlo čudno s obzirom na to da smo mi nacija koja brani naslov. Ovo se dogodilo čak ni pet minuta do 12, moglo se dogoditi i razgovarati mjesec dana prije toga. Nije mi jasan odnos igrača i Krajana, s obzirom na to da je on 2016. doveo tu ekipu do finala, a 2018. se osvojilo. U svakom slučaju, ako svi igrači kažu da im Krajan ne odgovara, onda se nema što. No termin nije dobar. Iz drugog kuta, Savez bira izbornika, izbornik bira ekipu. Izbornik je glavni koji odlučuje o momčadi tko će igrati i kada će igrati. Ne znam kakvi su pravi razlozi, ali se to nije smjelo dogoditi uoči puta u Madrid, istaknuo je Pilić.

S tim se slaže i Dušanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Izbornik je glavni, tim više što je Krajan stvorio ovu reprezentaciju na neki način. Ne vjerujem da se to nije moglo znati prije i ne vjerujem da se igrači i izbornik nisu mogli sjesti zajedno. I to najmanje mjesec dana prije. Sada mi izgledaju kao turisti u Madridu, dodao je Dušanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.