Španjolski mediji hvale Kovačića: “Modrićev sunarodnjak preuzeo je žezlo od gospodara Realove igre i donio tračak sunca u Realovu zimu koja se činila crnom”

Foto: fah

Pohvale lete na sve strane u komentarima s derbija Primere, a inspiracija je Mateo Kovačić, igrač utakmice Reala i imenjaka Sociedada (3:0) u izvještajima svih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Fantastični Kovačić otvorio je Realu trijumfalna vrata i otjerao duhove, jer navijači kluba bili su u velikom strahu prije nego što se ukazao hrvatski egzorcist po imenu Mateo. Izbavio je Bernabeu prokletstva koje se nadvilo nad njega nakon očajnog niza u posljednjih mjesec dana, a znaci nisu obećavali ni na početku utakmice sa Sociedadom, jer navijači su zviždali igračima kod svakog neuspješnog dodavanja, a njih je bilo puno. Ali, Kovačić je film koji je prijetio postati horor, pretvorio u krasan happy end”, naveli su.

“Modrićev sunarodnjak preuzeo je žezlo od gospodara Realove igre i donio tračak sunca u Realovu zimu koja se činila crnom. Real je ušao u utakmicu s namjerom da se nadigrava, ali pri tome je podsjećao na dječaka koji se ne uspijeva zabavljati na igralištu sputan ogradama koje ga okružuju. Svaki put kada se činilo da će ih otvoriti, pokazale su mu se previsokima, ali onda je zakočeni i apatični Madrid otvorio Kovačić. Pokazao je energiju i snagu koja je nedostajala njegovim suigračima. Vukao je momčad, pokretao je i podizao navijače iz sjedala. Zabio je na Ronaldovu asitenciju i uzvratio mu uslugu proigravanjem koje je slomilo kičme Sociedadovih braniča”, dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kovačić je tako bio ključni čovjek Realovog spasenja i iskupljenja, nakon kojeg je lider to još više nego što je bio (s obzirom na neuspjehe konkurenata u ovom kolu, poraz Seville i remi Barcelone, op.a.) i nastavlja juriš prema naslovu”, zaključuje Marca.

As je Kovačića počastio s tri “pika” i također ga proglasio igračem utakmice. “Jedno je od najvećih iznenađenja ove godine i utakmice. Gol, asistencija, poguranac i ravnoteža njegove momčadi. Igrao je samo zato što je Modrić ozlijeđen, ali pokazao se zamjenom najviše pouzdanosti”, pišu oni.

Nazivaju ga “dušom momčadi”, iako “Kovačić nije niti će postati Modrić, nedostaje mu finoće i klase igrača kojem je zamjena, ali na ovom susretu je u najvažnijem trenutku preuzeo odgovornost i pokazao kako je ogroman kapacitet. Odlično je surađivao s Modrićevim sekundantom Kroosom i poručio Zidaneu da na njega može računati u najvećim izazovima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.