Foto: Narod.hr

Predstavljane knjige akademika Josipa Pečarića i dr. sc. Josipa Stjepandića “Ništa se još promijenilo nije”, održat će se u petak, 03. 02. 2017. u 18.00 sati, u dvorani Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, Trg žrtava fašizma 1, Zagreb.

Kroz program će voditi Igor Vukić, tajnik Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.

Knjigu će osim autora predstaviti i književnik i kolumnist Nenad Piskač te kolumnist i potpredsjednik HNIP-a, Marko Ljubić, ali i počasni gost, biskup dr. sc. Vlado Košić.

Sav prihod od prodanih knjiga ide za Zakladu “Fra Bonifacije Ivan Pavletić”.

Zakladu je utemeljio 2010. godine biskup Košić u svrhu stipendiranja uspješnih studenata u potrebi s područja Sisačke biskupije.

Iz predgovora Nenada Piskača:

„Pečarić i Stjepandić, razvidno je iz sadržaja pisama, ne mire se s postojećim stanjem neslobode i neodgovornosti. Pače i očitih gluposti, ma gdje bile i s koje god razine dolazile. Zato su njihova pisma upućena lijevo, desno, gore, dolje i još dalje – europskim dimenzijama, da ne rečem adresama. Autori su, zapravo, ispred duha vremena dekadentnih judeka i očiju željnih napojnica yudeka, te iznad propuha euroideologije. Domaću judosferu i ementaler europskih dimenzija promatraju iz ptičje perspektive – gotovo ujevićevski – „za let si dušo stvorena“. K tomu neoprostivo su cijepljeni od stoljetnoga sluganskoga mentaliteta, žablje perspektive i komunističkoga oportuniteta. Po tomu su daleko ispred glavne struje. Nju pak cijepljenje tek očekuje.“

Izvor: narod.hr