Spektakl u Wimbledonu: Đoković je možda favorit, no, simpatije većine navijača bit će uz Federera!

Foto: fah

Od 15 sati (HRT, 2 ) igra se muško finale najjačeg teniskog turnira na svijetu, bit će to, bez sumnje, barem ako je suditi prema finalistima i svemu što su oni osvajali posljednjih godina, spektakl. Roger Federer protiv Novaka Đokovića, najbolji tenisač svijeta svih vremena protiv trenutno najboljeg tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je favorit finala?

Ako pitate kladionice i većinu svjetskih medija favorit je, i to ne mali, Novak Đoković, no, simpatije većine navijača, pa tako i Engleza, na strani su legendarnog Švicarca, koji će početkom kolovoza proslaviti 38. rođendan. Godine idu nešto sporije za Švicarca.

Nakon sjajnog polufinala protiv Rafaela Nadala Federer je i sam priznao: ”Iscrpljen sam, jako”, no, vrlo brzo nakon toga je dodao: ”Nadam se da ću u finalu gurnuti Đokovića na rub provalije…’‘ Drugim riječima, Švicarac je svjestan prednosti koju ima Novak Đoković, prije svega šest godina je mlađi, no, bez obzira na prednost neće se Roger predati, a i to je poručio uoči finala: ”Godine mi kucaju, nema smisla ludo slaviti, ali nisam gotov.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to 31. finale Grand Slam turnira za Federera, čak 12. finale Wimbledona, najstariji je finalist Wimbledona još od Rosewella 1974., više Grand Slam finala od njega imaju samo tri tenisačice, Chris Evert 34 te Serena Williams i Martina Navratilova po 32. No, Federer još nije gotov, nakon Wimbledona kraći je odmor, a onda novi i posljednji Grand Slam sezone, US Open te nova prilika za nove rekorde.

Kad smo kod osvojenih Grand Slam naslova u muškoj konkurenciji, Federer ih ima 20, Đoković 15, Nadal 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.