Spektakularan gol Perišića u rapsodiji Intera za proslavu naslova, Jurićeva Verona “ukrala” Napoliju LP

epa09222707 Inter Milan’s Ivan Perisic (R) scores the 4-0 goal during the Italian Serie A soccer match between FC Inter and Udinese at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 23 May 2021. EPA/MATTEO BAZZI

Inter je u posljednjem, 38. kolu talijanske Serie A proslavio naslov prvaka uvjerljivom pobjedom 5:1 nad Udineseom, a prekrasan pogodak je u 64. minuti zabio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je ušao u igru u 57. minuti umjesto Hakimija, dok Marcelo Brozović nije bio u sastavu novog talijanskog prvaka. Inter je naslov osvojio s 91 bodom, uz 28 pobjeda i samo tri poraza. Trenutačno drugoplasirana Atalanta ima 78 bodova, dva više od Milana i Napolija, a tri više od Juventusa.

Nogometaši Milana i Juventusa pridružili su se prvaku Interu i Atalanti kao predstavnici Serie A u sljedećoj sezoni Lige prvaka, a Napoli je ostao bez plasmana u elitno europsko natjecanje jer je u zadnjem kolu odigrao samo 1:1 na svom stadionu protiv Verone pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića.

Juventus je do Lige prvaka stigao uvjerljivom pobjedom 4:1 na gostovanju u Bologni. Dva pogotka za Juventus u Bologni postigao je Morata (29, 47), a po jedan Chiesa (6) i Rabiot (45). Gol za domaću momčad dao je Orsolini (86).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu vrijednu Lige prvaka Milan je ostvario s dva pogotka iz kaznenih udaraca, a oba puta je realizator bio Franck Kessie (43-11m, 90+4-11m). Ante Rebić nije bio u konkurenciji za sastav zbog ozljede, a Mario Mandžukić je igrao od 79. minute. Za Atalantu je od 80. minute igrao Mario Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.