Što će prvo Matea Jelić napraviti kad se vrati u Hrvatsku? ‘Otići u crkvu i zahvaliti Bogu, kad se predaš u ruke Božje…’

olimpijka
Foto: fah

Hrvatska sportska heroina Matea Jelić osvojila je prvo olimpijsko zlato za hrvatski taekwondo. Nakon velikog sportskog trijumfa mlada 23-godišnja Kninjanka, grada koji je bio pod srpskom okupacijom četiri godine, istaknula je, između ostaloga, važnost vjere u svom životu, tako je bilo i u prvom velikom intervjuu nakon zasluženog slavlja.  Na prvo mjesto Matea stavlja obitelj te vjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Obitelj je uvijek na prvom mjestu, jasno. No, što se tiče vjere i molitve, to sam spoznala sama, ali i trener me donekle naučio. Ne religiji, već koliko puno ima u tome kada se predaš i u Božje ruke pod pretpostavkom da jasno učiniš sa svoje strane sve. Tada nema straha, postoji vjera u sebe i vjera da će Bog napraviti uvijek ono što je najbolje za tebe. To sam isto naučila. Još nisam tu gdje trebam biti, ali sam i u vjeri pronašla sigurnost. Nadam se da ću i tu više napredovati. Više nego u sportu. Zato jer mi vjera daje mir. Nije još kako treba, ali je bolje nego je bilo”, rekla je Matea Jelić u razgovoru za Sportske novosti.

Na pitanje što će najprije napraviti kad stigne u domovinu, a vraća se 29. srpnja, mlada Hrvatica je odgovorila:

”Vraćamo se brzo, već 29. srpnja. A što ću prvo napraviti? Jasno, nakon što odem doma svojima i nakon što se izgrlimo i tako, otići ću u prirodu sama. To i inače jako volim. No, mislim da ću prvo otići u crkvu i zahvaliti Bogu. ne mogu vjerovati što mi je dao. Ne zaslužujem toliko toga, a On mi je dao. Idem Mu zahvaliti. To moram prvo napraviti, jedva čekam, a onda u prirodu i maknuti se od svega. I smiriti se jer znam koliko je teško bilo doći do ovdje i koliko će biti teško nastaviti. Ovo je samo tračak mira, sreće i milosti koji sam dobila. Zahvaliti Bogu, ali i “spustiti” se malo jer nije to sve u životu…”, poručila je hrvatska zlatna sportska heroina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.