Talijanski ministar sporta najavljuje: ‘Nakon ove krize ništa ne može više biti kao prije’

Foto: snimka zaslona

Pandemija koronavirusa zahvatila je i čitav sportski svijet. Talijanski ministar poručio je kako od nogometa u njegovoj zemlji ni u većem dijelu svibnja – neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vincenzo Spadafora najavljuje produljenje mjera koje su zasad na snazi do 3. svibnja.

“Nogomet se neće započeti tog datuma. Momčadi iz Serie A već su pogriješili kad je bilo vrijeme za zaustavljanje. Moraju shvatiti da ništa neće biti kao prije”, poručio je u intervjuu za La Repubblicu.

“Predložit ću produljenje blokade sportskih natjecanja na svim razinama za cijeli travanj, a tu mjeru proširit ću i na treninge na koje nismo intervenirali jer još uvijek postojala mogućnost održavanja Olimpijskih igara”, nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sport nije samo nogomet i nogomet nije samo Serie A. Dat ću izvanredan plan od 400 milijuna eura osnovnom sportu, amaterskim udruženjima na teritorijima, onima za koje sam siguran da će biti među pokretačima preporoda. Veliki klubovi žive u snovima, preko svojih mogućnosti, počevši od milijunskih plaća igrača. Oni moraju shvatiti da nakon ove krize ništa ne može više biti kao prije”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.