Talijanski virolog: ‘Serie A bi se mogla nastaviti za mjesec dana, ali uz rigorozne mjere’

epaselect epa08338704 A man wearing protective mask walks during the emergency blockade of the Coronavirus Covid-19 in Rome, Italy, 02 April 2020. EPA/ANGELO CARCONI

Jedan od glavnih ljudi u nogometnom savezu Italije, Gabriele Gravina nakon sastanaka s nizom stručnjaka napravio je plan za nastavak natjecanja u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To uključuje plan i određeni protokol kojeg će igrači morati proći prilikom testiranja kako bi se spriječilo eventualno novo širenje virusa jednom kada secnogomet ponovno pokrene.

Prema nadanjima igrači bi s treninzima počeli 4. svibnja, dok bi prve utakmice mogle biti odigrane mjesec dana kasnije.

” Trenutačna situacija nam kaže kako je nemoguće sada nastaviti Seriju A, ali bi se mogla za mjesec dana. Ipak, utakmice bi se morale odigravati bez gledatelja uz rigorozne mjere. Svaki nastavak aktivnosti sa sobom nosi određenu dozu rizika. Ono što moramo napraviti je smanjiti rizik koliko god je to moguće i to na način da odredimo jako stroge smjernice”, o ovoj je temi govorio i vodeći italijanski infektolog, Giovanni Rezza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji su pisali o o tome kako je plan da se nogometaši testiraju prije samih utakmica i to na način da im se uzimaju brisevi i uzorci krvi kako bi se utvrdilo eventualno prisustvo virusa Covid-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.