Mamić Ostojiću: Dođi na detektor laži, Ostojić Mamiću: Pričaš baljezgarije

U HRT-ovoj emisiji “Otvoreno” gostovali su Zdravko Mamić, koji se javio iz Slovenije, te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a u studiju su još bili nazočni član Dinamovog Izvršnog odbora Tomislav Marčinko, bivši potpredsjednik HNS-a Ivan Brleković, odvjetnica Jadranka Sloković te novinar Borut Šips. Tema je naravno bila posljednji događaji oko braće Mamić i malverzacije oko poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić odmah je krenuo u svom stilu te je izjavio kako dolazi u nedjelju u Zagreb.

Naravno da se radi o laži i manipulaciji koja je plasirana od Ranka Ostojića. Kažem mu – Ranko, lažete! Pokazao sam danas ispise telefona i da nisam imao komunikaciju ni sa kim. On je rekao da je to bilo 15,20 minuta, a ja takvih poziva nemam. Moja supruga ni moja odvjetnica nemaju nikakav nalog da se sa mnom želi razgovarati. Budući da nemam nikakav nalog, ja ću u nedjelju sjesti u automobil i doći u Hrvatsku. Ili, neka mi ministar Ostojić kaže kome sutra da se javim i ja ću se javiti” – rekao je Mamić iz Slovenije.

Na to je odgovorio ministar Ostojić: “Policija je jutros i u poslijepodnevnim satima zvala gospodina Mamića i on je odbio. Postoji poziv koji je upućen Mamiću da dođe na razgovor. Ja ne znam za što ga se tereti i tu mu je prilika da kaže sve što ima na tu temu. Skretanje na političku stranu je promašeno. Dođeš pred naše pravosudne institucije i kažeš što imaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić se potom uključio novim napadom te je inzistirao na detektoru laži: “Lažete i manipulirate. Ne mogu ga slušati čitavog dana. Idemo na detektor laži!

Odvjetnica Zdravka Mamića Jadranka Sloković na to je dodala: “Gospodine Ostojiću, nemam pojma odakle vam informacija da je netko uputio razgovor. Pitala sam gospodina Šestaka treba li se Mamić javiti u Zagreb na što je on odgovorio da ne treba. Mamić mi sigurno ne laže.

Ministar Ostojić je odgovorio: “Imate isti pristup kao gospodin Mamić, prekidate sugovornike. Nisam govorio ništa bez dokaza. Prema informacijama koje su mi dostavljeni, taj je poziv obavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga se navodno vodi zbog neplaćenog poreza na proviziju na transfere Luke Modrića i Milana Badelja.

Ja nemam takvih saznanja. Mogu samo nagađati. Oni misle da sam ja financijer HDZ-a i pobočni stup Milana Bandića što mi ne mogu oprostiti. Stalno se priča o mom uhićenju” – rekao je Mamić na tu tvrdnju.

Zašto sada ne ode u Zagreb, a ne čeka nedjelju stiglo je pitanje iz studija HRT-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želim sudjelovati u namještaljci koja se događa. Meni je Dinamo najvažniji. Dva puta sam bio u pritvoru i oba puta sam oslobođen. Komunistička partija mi to radi i želi mi napraviti inkviziciju kao što su radili nakon ’45” – odgorovio je na pitanje Zdravko Mamić sav nervozan.

Bivši ministre Jovanoviću i bivši predsjedniče Josipoviću: ‘Operite svoja usta’

Novinar Borut Šips je rekao: “Mamićevi zelenaški ugovori s Eduardom su pali na sudu i ništa se nije dogodilo.

Sloković je reagirala: “Tu nema pravomoćne presude. Ugovor nije ocijenjen zelenaškim. Mamićeva tužba je odbijena, ali pravomoćne presude nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marčinko je rekao da nitko neće povjerovati ministru Ostojiću da on nije znao kako se sprema ova akcija.

Iz priopćenja USKOK-a se vidi da su samo oni to znali. Ja i dalje tvrdim da nemam ništa s tim. Neovisno pravosudno tijelo provodi istragu i Mamić neka se obrati njima, a neka ne pokušava sve skrenuti na politiku” – rekao je član Dinamovog Izvršnog odbora Tomislav Marčinko.

Ponovo se uključio Mamić malo dužim monologom krenuo u obranu sebe i svog brata, ali i ukazao na šlampavost institucija.

“2009. je predsjednik države rekao da je u hrvatskom nogometu ‘mala mafija’. Nakon toga je došla Milanovićeva Vlada i rekla da močvaru treba isušiti. Zatim su Sabor i Vlada mijenjali zakone, sve ne bi li se meni naškodilo. Ministar Jovanović je prisiljavao Nadu Čavloviću Smiljanec da do temelja uništi braću Mamić. Koristim priliku da kaže Jovanoviću i bivšem predsjedniku Josipoviću – operite svoja prljava usta prije nego što govorite o Mamiću. Još nema istrage. Danas je policija došla kod mene, cijela Hrvatska zna da sam u Sloveniji. Policija je došla u Dinamo i pitala gdje je ured Vrbanovića, a on nije u Dinamu već tri godine. Nakon toga su pitali njegovu mamu. Zatim su bili kod moje mame kući, a ona je u Sloveniji. Kakva je to država?” – upitao se na kraju sav nervozan Zdravko Mamić.

Jadranka Sloković je opet reagirala nakon svog šefa: “Tvrdim da je ova istraga tempirana baš u vrijeme kad njih nema u Hrvatskoj. Želi se stvoriti dojam da se Mamići nisu odazvali kako bi završili u pritvoru.

Nisam znao da USKOK već mjesecima istražuje u Dinamu i zbog toga je pokrenuo hitne izvidne radnje. Ono što je istina jest da Mamić ne dolazi na razgovor. Da vam netko pretražuje stan, valjda biste došli u svoju kuću” – uzvratio je replikom ministar Ostojić.

Za kraj se još jednom obratio Mamić iz Slovenije.

“Naravno da bih se odazvao pozivu. Gledam i mislim da sanjam. Nikada me nitko nije pozvao, ali kako ministar Ostojić sluša svu našu konverzaciju zna da sam više puta danas komunicirao s gospodinom Šestakom koji mi je rekao da dođem u pretres u Dinamu. Rekao sam da ću doći ako moram, no ako ne trebam da neću jer Dinamo ima utakmicu. Doći ću u ponedjeljak tamo gdje me se pozove, ali ne znam gdje jer me nisu pozvali” – rekao je Mamić, na što je opet replicirao Ostojić.

Ne želim slušati ovakve baljezgarije. Ne znam policajca niti slušam bilo kakve razgovore” – dodao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Mamić je na to burno reagirao i podignuo ton: “Idemo sutra na detektor laži i vidjet će se da lažeš. Lažove jedan, sudit će ti hrvatski narod” – rekao je Mamić, a na kraju emisije ‘poentirao’ je u svom stilu: “Poručujem Milanoviću, Ostojiću, Jovanoviću i ostalima – nećete razbojnici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.