UEFA kaznila sedam reprezentacija s Europskog prvenstva, najgore Hrvatsku

Foto: fah

Disciplinska komisija Europske nogometne federacija (UEFA) kaznila je sedam saveza, među kojima i Hrvatski nogometni savez (HNS), objavila je krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je kažnjen sa 50.000 eura zbog “rasističkog i diskriminirajućeg ponašanja navijača” na utakmicama protiv Španjolske, Albanije i Italije na nedavnom Euru.

Hrvatskom nogometnom savezu je zabranjena i prodaju ulaznica svojim navijačima za sljedeću gostujuću utakmicu u UEFA-inim natjecanjima.

Kažnjeni su i Albanija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Rumunjska i Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji su dobili 40.000 eura po džepu zbog rasističkog i diskriminirajućeg ponašanja navijača na utakmicama protiv Ukrajine, Rumunjske i Nizozemske. Zabranjena im je i prodaja ulaznica za iduće europsko gostovanje.

Srpski nogometni savez je kažnjen sa 30.000 eura zbog rasističkog i diskriminirajućeg ponašanja njegovih navijača za vrijeme utakmica protiv Engleske, Slovenije i Danske. Nogometnom savezu Srbije je zabranjena prodaja ulaznica svojim navijačima za sljedeću gostujuću utakmicu.

Slovenski nogometni savez je kažnjen sa 30.000 eura zbog diskriminirajućeg ponašanja navijača za vrijeme utakmica protiv Danske, Engleske i Portugala, a Savezu je zabranjena prodaja ulaznica za jedno gostovanje, ali uz rok kušnje od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albanski nogometni savez mora platiti 30.000 eura zbog rasističkog i diskriminirajućeg ponašanja njegovih navijača na utakmicama protiv Hrvatske i Španjolske. Albanskom nogometnom savez je zabranjena prodaja ulaznica svojim navijačima za sljedeću gostujuću utakmicu, ali je ova odluka, također suspendirana na probni rok od dvije godine.

Mađari su zbog rasističkog i diskriminirajućeg ponašanja navijača na utakmicama protiv Njemačke i Škotske kažnjeni identično kao i Albanci. Dakle, 30.000 eura i uvjetna zabrana prodaje ulaznica za iduće gostovanje.

Austrijski nogometni savez je kažnjen sa 20.000 eura zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici protiv Poljske, te uvjetnom zabranom prodaje ulaznica za iduće gostovanje na probni rok od dvije godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.