UEFA neće imati vremena kazniti hrvatski klub, Hajduk se protiv Evertona nada čudu pred 35.000 vjernih navijača!

Foto: fah

Kako smo već pisali, s obzirom na događaje na Goodison Parku tijekom utakmice play-offa Europske lige Everton-Hajduk (2:0), Poljudu prijeti suspenzija, odnosno Hajduk bi uskoro neke europske utakmice igrati bez gledatelja. Pogotovo u kontekstu činjenice da je UEFA uoči utakmice protiv Brondbyja zatvorila jedan dio Poljuda, tek jednu tribinu, i novčano kaznila splitski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponavljanje navijačkih ispada vodi i većim kaznama. Srećom po Hajduk nova kazna iz UEFA-e ipak neće stići do uzvratne utakmice Hajduka i Evertona idućeg tjedna na Poljudu. Drugim riječima, Hajduk će protiv Engleza ipak igrati na rasprodanom stadionu.

Podsjetimo, kako smo već pisali iz UEFA-e su tražili dodatno očitovanje Hajduka zbog nereda dijela Torcide na Goodison Parku, kada su navijači Hajduka izazvani provokacijama domaćih navijača pokrenuli nerede o kojima su dva dana sustavno pisali neki engleski i hrvatski mediji.  Rok su za očitovanje Hajduka je šest dana, dakle, Hajduk ima vremena do srijede, utakmica protiv Evertona na punom Poljudu na rasporedu je 24. kolovoza, u četvrtak. Ulaznice su, naravno, rasprodane, Hajduk se nada čudu pred 35 000 frenetičnih i vjernih navijača kako bi se nadoknadio manjak od dva gola iz prve utakmice. Splićani ako žele proći ne bi smjeli primiti gol, a morali bi dati tri ili barem dva pa sreću tražiti na jedanaesterce.

Bez obzira što UEFA prije Evertona i uzvrata na Poljudu neće imati vremena kazniti Hajduk Splićanima kazna neće, nažalost, pobjeći, samo je pitanje hoće li biti ”tek” novčana ili bi ona mogla značiti i igranje na stadionu bez navijača u slučaju plasmana u grupnu fazu Europske lige ili na početku nove sezone iduće godine. Na Poljudu očekuju milijunsku zaradu od utakmice protiv engleskog velikana koji na Poljud dolazi sa svojom najvećom zvijezdom Wayne Rooneyem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.