Vatreni iznad svega: Rasprave oko domaćinstva odlučujuće utakmice Hrvatske protiv Slovačke napokon treba prekinuti

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez, kako smo već pisali, prelomio je i stao na kraj medijskim spekulacijama glede domaćinstva utakmice odluke između Hrvatske i Slovačke koja će se igrati u Rijeci, na Rujevici, kako je i prvobitno bilo odlučeno. Navodno je stav HNS-a bio jednoglasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednoglasan ili ne dio medija takvu odluku Hrvatskog nogometnog saveza propitkuje i u svom propitkivanju zaključuju kako u HNS-u zapravo vlada razjedinjenost. Kao da je najvažnije, iako nije posve nevažno s obzirom na kapacitet stadiona, gdje će se igrati i kao da je to važnije od dočeka Vatrenima koji će u Rijeci biti jednako srdačan kao što je bio u Splitu ili kao što bi bio da se, kako su neki htjeli, igralo na Maksimiru u Zagrebu. Generalni stav HNS-a je da reprezentacija treba igrati diljem Hrvatske, takav stav je za svaku pohvalu,jer doista cijela domovina zaslužuje pozdraviti svoje sportske heroje.

Reprezentacija u ovim danima uoči utakmice odluke trebala bi biti iznad svega, posebno iznad medijskih podmetanja i eventualnih sukobljavanja unutar samog HNS-a. Naime, činjenica je kako je doista jednoglasno zaključeno da će Vatreni u Rijeci imati idealne uvjete i sjajnu podršku, drugo je pitanje kakav je stav nekoga unutar HNS-a gdje se treba igrati sa Slovacima. O tome se trebalo misliti ranije, danas je prekasno i svaka druga odluka bila bi neozbiljna jer nije dovoljno dobro pripremljena, a ni iskomunicirana s javnošću kako je trebala biti, ako je se doista nešto htjelo mijenjati.

I nije činjenica da će se igrati na Rujevici pobjeda nikoga, pa ni predsjednika HNK Rijeke Damira Miškovića, već je pokušaj da se eventualnom promjenom domaćinstva, koja je nezgrapno i nespretno najavljena kroz neke medije, spriječe nove podjele. Naime, ako se doista htjelo promijeniti mjesto domaćinstvo utakmice Vatrenih protiv Slovačke trebalo se to učiniti na jedan drugačiji način, javno obrazložiti zašto se to želi, a posebno se to trebalo objasniti, bez prethodnog medijskog spinanja, domaćinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ozbiljan ne sumnja u odanost Armade kad je u pitanju hrvatska nogometna reprezentacija, dakle, što se tiče atmosfere Vatreni nemaju razloga za brigu, jedini problem, i on je vjerujemo bio jedini motiv onima koji su htjeli sve mijenjati mjesec dana prije utakmice, je skroman kapacitet Rujevice na koju stane oko devet tisuća gledatelja.Međutim, kako smo već više puta spomenuli, o tome se trebalo misliti ranije.

”Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu, koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka”, pojasnili su, kako smo već pisali, iz HNS-a.

Zagreb, Osijek, Split položili su ispit, Vatreni su pobijedili Azerbajdžan u Zagrebu, Wales u Osijeku, Mađarsku u Splitu, vjerujemo da će to učiniti i Rijeka o da će Slovačka pasti na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.