(VIDEO) Jaka Hrvatska protiv Perua: Peruanci napravili ludnicu uoči same utakmice, ali Vatreni imaju vatrenu podršku…

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija za otprilike sat vremena u dalekom Miamiju igra prvu utakmicu američke turneje protiv Perua, protivnika protiv kojeg Vatreni nikad nisu igrali i koji se nakon 36 godina vratio na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croatia vs Peru

A post shared by Ive Dadić (@idadic74) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su ponovno u pogonu, ponovno zajedno nakon četiri mjeseca s obzirom kako su izabranici izbornika Zlatka Dalića svoju posljednju utakmicu igrali u studenom prošle godine protiv Grčke, tada se ipak nije radilo o prijateljskoj već o kvalifikacijskoj utakmici. Vatreni su nakon dvije utakmice relativno glatko eliminirali Grke. Utakmica protiv Perua počinje u 1:30 po hrvatskom vremenu, a Vatreni bi trebali igrati u najjačem trenutno mogućem sastavu s obzirom kako je Dalić najavio da će kombinirana momčad istrčati protiv Meksika za četiri dana u Dallasu.

Dakle, Vatreni kao 15. na ljestvici idu na 11. reprezentaciju svijeta po ljestvici FIFA-e s Modrićem, Rakitićem, Perišićem… Očekuje se dobra nogometna predstava, Vatreni, naravno, najavljuju pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer hrvatske reprezentacije odlučio se za Peru iz razloga što njihova igra dobrim dijelom podsjeća na igru Argentine, s kojom je Hrvatska u skupini na SP-u, a koja je večeras bez Lea Messija svladala Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice protiv Perua izbornik Dalić je rekao da očekuje dvije prave utakmice, referirajući se, naravno, odmah i na utakmicu s Meksikom.

”Peru i Meksiko bit će dvije prave utakmice, a lijepo je igrati s jačim suparnicima, pogotovo u dobrom ambijentu. Mi sami od sebe uvijek očekujemo pobjede, to nam je uvijek cilj, a eventualni uspjesi dat će nam dodatno samopouzdanje…”

Vjerojatni sastav Hrvatske za Peru:

Subašić – Strinić, Vida, Ćorluka, Vrsaljko – Badelj, Rakitić – Mandžukić, Modrić, Perišić – Kalinić.

Dva sata uoči utakmice navijači Perua, kojih je jako puno u tom dijelu SAD-a, napravili su oko stadiona sjajnu atmosferu, usput su poručili kako se ”ne igra svaki dan protiv jedne Hrvatske” te su time pokazali koliko cijene naše nogometne zvijezde, ali su isto tako rekli da žele pobjedu. No, i Hrvatska će imati veliku potporu Hrvata koji žive ”preko velike bare”, naše dijaspore, našeg iseljeništva, koje je s velikim oduševljenjem dočekalo i primilo Vatrene.

Finally – let’s play! ???? #PERCRO #hrvatska #mm17?

A post shared by Mario Mandžukić MM 17 (@mariomandzukic_official) on

Uoči utakmice napadač Juventusa Mario Mandžukić objavio je na društvenim mrežama dres u kojem će zaigrati. Naravno, tamni je to dres, pričuvni dres Vatrenih.

La Barra Brava! ??

A post shared by Gianfranco Puerta (@gpuerta48) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.