(VIDEO) Mourinho nakon novog debakla i najgoreg starta u posljednjih 26 godina: ‘Navijači su najbolji suci…’

Foto: fah

Poznati portugalski trener, Jose Mourinho, sa slavnim Manchester Unitedom proživljava vjerojatno najteže dane svoje uspješne karijere, a ni Manchesteru ne cvatu ruže. Slavni engleski klub predvođen Mourinhom doživio je najgori start u novu sezonu u posljednjih 26 godina. Debakl na Old Traffordu od Tottenhama (0:3) povod je za uzbunu na Otoku. Novinari ne štede Mourinha, kao ni engleske nogometne legende, koje danas uglavnom rade kao stručni komentatori u brojnim engleskim medijima i tabloidima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chris Sutton, bivši sjajni strijelac, danas stručni komentator BBC-a, je, između ostaloga, poslao jasnu poruku Portugalcu, koji je i dalje u svojim izjavama poprilično bahat te prilično samouvjeren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je momčad Louisa van Gaala igrala tako, navijači bi skandirali da ode. Ovaj poraz je sramotan i ne znam kako trener može dalje”, rekao je nakon debakla u derbiju protiv Tottenhama Sutton. Garry Neville bio je s druge strane tek nešto malo ”nježniji”:

“Mourinho se u karijeri nije suočio s težim izazovom!”

Što na sve kaže portugalski stručnjak, pod čijim se vodstvom Manchester United još uvijek nije ni približio osvajanu Premiershipa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako smo dobro radili tijekom tjedna, pripremali se, igrali jako dobro na treninzima, igrači su imali fantastičan stav. Na poluvremenu je trebalo biti 2:0 ili 2:1 ili 3:0 i onda se nešto promijenilo i eto 0:2. Svi su mogli osjetiti da bi jedan gol promijenio tijek. A onda nas je treći gol ubio.

Bolja momčad, ofenzivnija momčad, koja je pritiskala, stvarala šanse, primila je gol iz prvoga kornera koji je Tottenham imao. Razočaran sam, ali i zadovoljan igrom, stvorili smo više šansi nego u većini ostalih utakmica. I obrambeno smo radili puno i dobro, ali neke stvari ne možeš riješiti…”

Mourinho tvrdi kako je sa svoje strane napravio baš sve što je potrebno za pobjedu, a onda se sjetio navijača, koji su još jednom pokazali iznimno strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Taktički nismo izgubili, ali rezultatski jesmo. Ali svi naši navijači ne čitaju novine, ne gledaju TV, inteligentniji su od toga i odgovorili su čudesno! Mislim da nije normalno izgubiti kod kuće i dobiti takvu reakciju navijača!”, kazao je Mourinho. Podsjetimo, unatoč negativnom rezultatu navijači su igrače i trenera nagradili pljeskom.

Portugalac nadalje tvrdi kako se njegova momčad mogla vratiti i kod zaostatka od dva gola.

“Kod 2:0 smo igrali, stvarali šanse, mogli smo se vratiti. A i kod 3:0 sam vidio kako Luke Shaw stoji i igra iako je dobio grčeve, do zadnje sekunde je ponosno pokušavao, čemu su navijači pljeskali.

Prošle smo sezone izgubili od Seville u Ligi prvaka i navijači su nam zviždali jer smo to i zaslužili. Danas su izgubili i dobili pljesak, jer su to zaslužili jer su se jako, jako, jako trudili”, rekao je kontroverzni portugalski trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je spomenuo navijače.

“Navijači su najbolji suci i htio sam da od nas dobiju što zaslužuju, da budemo fer prema njima jer bili su fantastični. Ne, ne smatram ovo teškim vremenima.”

Nakon samoobrane u ofenzivnom stilu Mou je poručio:

“Koji je bio rezultat? (Podigao tri prsta u zrak.) A što je još to? Broj naslova engleskog prvaka koje sam osvojio, više nego ostalih 19 trenera Premier lige zajedno! Ja tri, oni dva.”

O mogućim pojačanjima?

“Prijelazni je rok zatvoren do siječnja i neću više ni riječi o tome. Svatko tko je gledao utakmicu vidi da je momčad jedinstvena, inače ne bi davali sve od sebe. Igrali su s ponosom, a svakome je teško izgubiti. I nema jedinstva momčadi bez trenera…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.