(VIDEO) Neopisiva tuga u Brazilu: Zrakoplov se srušio jer je ostao bez goriva, a neki su samo čudom preživjeli…

Foto: fah

Kolumbijske vlasti objavile su da je zrakoplovnu nesreću u Kolumbiji preživjela još jedna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti preživjeli je brazilski nogometaš Helio Hermito Zampier Neto čije je spašavanje upravo u tijeku, priopćio je kolumbijski Državni ured za upravljanje katastrofama (UNGRD) dodajući da nije isključeno da ima još preživjelih.

Brazil je proglasio trodnevnu nacionalnu žalost zbog zrakoplovne nesreće u Kolumbiji u kojoj je poginulo više od 70 osoba osoba, među kojima velik dio brazilske nogometne momčadi Chapecoensea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov oznaka CP2933 prevozio je momčad Chapecoense Real. Poletio je iz Bolivije sa 72 putnika i devet članova posade, a srušio se u Cerro Gordu, u okrugu La Union, objavili su na Twitteru čelnici zračne luke Jose Maria Cordova blizu Madellina, piše HRT.

Čarter zrakoplov britanskog proizvođača British Aerospace u kojem je bilo 72 putnika i devet članova posade, srušio se sinoć po mjesnom vremenu u Cerro Gordu, oko 30 km prije zračne luke u Medellinu. Uzroci nesreće zasad su nepoznati, ali mediji navode da je u trenutku nesreće u kraju bilo izuzetno loše vrijeme s pljuskovima i gmrljavinom. Također prema nekim informacijama zrakoplov je ostao bez goriva.

Većina od 72 putnika u zrakoplovu su bili Brazilci, među kojima je 40-ak članova izaslanstva Chapecoensea koji su putovali na prvu utakmicu finala kupa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Lige Europe, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina. U zrakoplovu je bilo i 22 sportskih novinara koji su pratili klub na gostovanje u Medellin. Svjetski klubovi poput madridskog Atletica, Reala, Barcelone, Porta, Rome, Manchester Uniteda već su poslali izraze sućuti. Učinio je to i brazilski predsjednik Michel Temer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.