(VIDEO) Brojna iznenađenja: Remi Španjolske i Njemačke, pobjeda Argentine bez Messija protiv Italije, slavila i Nigerija, pobjeda BiH u Bugarskoj, poraz Srbije…

Foto: fah

Suparnici hrvatske nogometne reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Rusiji (14. lipnja – 15. srpnja), Argentina i Nigerija ostvarili su pobjede u prijateljskim utakmicama igranim u petak, Argentina je u Manchesteru nadigrala Italiju sa 2-9 (-0), dok je Nigerija u Wroclawu svladala Poljsku sa 1-0 (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah

Argentina je na Etihadu do pobjede protiv Italije stigla bez najboljeg svjetskog igrača Lionela Messija zbog toga što je osjetio zatezanje u mišiću, a pogotke su postigli Banega (75) i Lanzini (85).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija je do pobjede protiv Poljske stigla golom Mosesa (61-11m) iz kaznenog udarca.

Hrvatska će prvi susret na SP igrati protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu, dok će u 2. kolu igrati protiv Argentine 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu. U posljednjem, 3. kolu Hrvatska će igrati 26. lipnja protiv Islanda u Rostovu na Donu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješne su bile i reprezentacije protiv kojih će Hrvatska igrati u Ligi nacija najesen, Engleska je u Amsterdamu kao gost svladala Nizozemsku sa 1-0 (0-0), dok je Španjolska na gostovanju kod svjetskog prvaka Njemačke u Duesseldorfu odigrala 1-1 (1-1).

Foto: fah

Pobjedu Engleskoj osigurao je Lingaard (59), dok je strijelac za Španjolsku bio Rodrigo Moreno (6). Za Njemačku je izjednačio Mueller (35).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Rezultati prijateljskih nogometnih utakmica igranih u petak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali – Japan 1-1
Cipar – Crna Gora 0-0
Finska – Makedonija 0-0
Rusija – Brazil 0-3
Senegal – Uzbekistan 1-1
Bugarska – Bosna i Hercegovina 0-1
Norveška – Australija 4-1
Turska – Irska 1-0
Grčka – Švicarska 0-1
Mađarska – Kazahstan 2-3
Tunis – Iran 1-0
Ukrajina – Saudijska Arabija 1-1
Srbija – Maroko 1-2
Argentina – Italija 2-0
Austrija – Slovenija 3-0
Nizozemska – Engleska 0-1
Njemačka – Španjolska 1-1
Poljska – Nigerija 0-1
Portugal – Egipat 2-1
Škotska – Kostarika 0-1
Francuska – Kolumbija 2-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.