(VIDEO) Sve će vam reći ovaj video: ‘Iako su Francuzi osvojili Svjetsko prvenstvo, Hrvati su osvojili srca milijuna ljudi’

Foto: fah

“Možda su izgubili finale Svjetskog prvenstva, ali su osvojili naša srca. Hrvatska zaslužuje poštovanje”, stoji u opisu videa koji se dijeli na društvenim mrežama, a koji će vas oduševiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako su Francuzi osvojili Svjetsko prvenstvo, Hrvati su osvojili srca milijuna obožavatelja nogometa. Zahvaljujući vrijednosti svojih igrača i njihovoj hrabrosti, žrtvi Ivana Rakitića. Noć prije polufinala igrač Barcelone je bio bolestan u krevetu. Mislio je da će propustiti utakmicu protiv Engleske. Jako slab ipak je odlučio igrati, a bio je toliko bolestan da je izgubio oko 4,5 kilograma tijekom utakmice. Ali je svejedno nastavio igrati i čak pretrčao 14 kilometara. Hrvatska se kvalificirala zbog svoje hrabrosti, kvalitete koja savršeno opisuje igrače i njihovu zemlju. Hrvatska je pokazala nevjerojatan duh tijekom Svjetskog prvenstva 2018. godine. Vjerojatno jer su njihovi igrači čudotvorci”, kažu u videu.

“Prošli su kroz pakao prije nekoliko godina, prije nego su iskusili raj ove godine u Rusiji. Mnogi su odrastali tijekom hrvatskog rata za neovisnost. Kad je bio dijete, Luka Modrić, najbolji igrač prvenstva, vidio je kako mu ubijaju djeda. Bio je u izbjeglištvu i odrastao uz zvukove bombi, ali daleko je od toga da je jedini patio tijekom rata. Mario Mandžukić rekao je kako se skrivao iza madraca dok su letjeli metci po njegovoj kući. Dejan Lovren morao je pobjeći u Njemačku jer njegova obitelj nije mogla podnijeti skrivanje u podrumu i živjeti u strahu od bombardiranja. Danijel Subašić vidio je svoj dom u plamenu kad je imao samo 11 godina. Hrvatska povijest je puna patnje. Siti su patnje, ali to ih je učinilo mentalno jačima nego ikoga. Počeli su sanjati osvajanje Svjetskog prvenstva”, dodaje se.

“Morate imati san i ambiciju. I onda slijediti te snove i ambicije. U nogometu i životu, nikad ne odustajte. Riječi hrvatskog izbornika Zlatka Dalića preslikale su se na igrače. Hrvatski igrači oslanjali su se na svoju kvalitetu, ali još više na svoje razmišljanje i svladali su prepreke jednu po jednu. Tri pobjede u produžecima, dvije u raspucavanju, Hrvatska je sve preživjela. Ova nevjerojatna generacija omogućila je ljudima da zaborave na svoje nesreće. Nisu više vjerovali u ništa, bili su shrvani problemima svakodnevnog života, uključujući i političke probleme, ekonomsku krizu, korupciju i huligane na stadionima. Hrvatska se ponovno smije, imali su nevjerojatno Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Došli su do finala iako nitko nije to očekivao, ukrali su srca milijuna obožavatelja nogometa diljem svijeta jer u reprezentaciji imaju igrače koji su neuništivi”, kažu u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.