Zagreb domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju

Foto: fah

Zagreb će od 6. do 10. ožujka biti domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju, prvi put nakon 20 godina, i ugostit će najbolje juniorke i juniore iz 43 zemlje svijeta, a Hrvatsku će predstavljati dvije mlade nade Hana Cvijanović i Charles Henry Katanović, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom hotelu Panorama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Po normama, programima i po klizačima ovo je natjecanje ravno seniorskom prvenstvu. To je mjesto gdje se mogu vidjeti klizačke nade koje ćemo u seniorskoj kategoriji gledati za par godina”, izjavila je predsjednica Hrvastkog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.

Ove će godine natjecanje okuplja predstavnike 43 zemlje, u ženskoj konkurenciji nastupit će 46 klizačica, u muškoj 38 klizača te 17 sportskih i 31 plesni par, dodala je.

Hrvatska dugo nije imala priliku predstaviti dva svoja natjecatelja u ovako jakoj konkurenciji i to je znak da je hrvatsko klizanje u usponu, istaknula je Paliković Gruden, dodavši pritom da u ženskoj konkurenciji dominiraju Ruskinje i u Zagrebu će biti prvakinja sa zadnjeg juniorskog prvenstva Aleksandra Trusova te osvajačica srebra Alena Kostarnaja te Ana Šerbakova. “U muškoj konkurenciji gledatelji će moći vidjeti prvaka Italije Daniela Grassla, šestog s Europskog seniorskog prvenstva, te pobjednika Grand Prix finala Kanađanina Stephena Gogoleva”, napomenula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski klizači Hana Cvijanović i Charles Henry Katanović te trenerica Ivana Jakupčević Marinković, iako nisu htjeli govoriti o rezultatu kojeg očekuju s ovog natjecanja, istaknuli su da se nadaju da će predviđene programe izvesti najbolje što mogu.

Prema riječima trenerice Jakupčević Marinković, oboje natjecatelja su od početka sezone nastupili na dva grand prix natjecanja i pokazali su značajan napredak. “Bitno je da oboje izvedu čisto svoje programe i onda ćemo čekati ocjenu žirija”, zaključila je trenerica

“Dao sam sve od sebe na treninzima i nadam se da ću dobro izvesti svoj kratki program. Izvest ću ono što mogu i nadam se da ću biti dobar”, kazao je Katanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Hane Cvijanović su dva juniorska prvenstva i ona smatra da je dosta napredovala. “Želim pokazati najbolje što mogu. Ovdje ću izvesti program kao na Zlatnoj pirueti”, rekla je Cvijanović.

Natjecanja počinju u srijedu klada su na programu klizači i parovi koji izvode kratki program, u četvrtak su na redu plesni parovi i ponovno parovi, u petak klizačice izvode kratki program, a klizači imaju slobodno klizanje. U subotu plesni parovi i klizačice izvode slobodni program, a natjecanje zatvara revija pobjednika u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.