Zagreb jedan od samo četiri europska grada koji će imati dva predstavnika u Ligi prvaka…

Foto: fah

U dramatičnoj završnici Prve hrvatske nogometne lige Lokomotiva je pobijedila Osijek u Gradskom vrtu i osigurala 2. mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Puno ranije to isto uspjelo je novom – starom prvaku Hrvatske Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da će u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrati Dinamo i Lokomotiva Zagreb će tako po prvi puta u svojoj povijesti imati dva predstavnika u kvalifikacijama za najelitniju klupsku europsku ligu. Uz Zagreb samo se tri europska grada mogu pohvaliti takvom činjenicom. Dakako, govorimo o Manchesteru, Madridu i gotovo sigurno Istanbulu. I dok će Manchester i Madrid sasvim sigurno imati dva predstavnika u grupnoj fazi Lige prvaka za Zagreb i Istanbul se to ipak još uvijek ne može reći. Naime, pred vratima su neizvjesne kvalifikacije, no, to ipak ne može zasjeniti sjaj ovakvog uspjeha. I Dinamo i Lokomotiva, s obzirom na sve ono što se događalo, a bez obzira na neke prosvjede, posve su zasluženo na prve dvije pozicije ljestvice HNL-a. Hrvatska neće imati po prvi puta u svojoj povijest dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, već samo jednom davno to imali, i tada se radilo o Dinamu, na Lokomotivinom mjestu bila je Rijeka.

Dinamo je podsjetimo ove sezone po 21. puta postao prvak Hrvatske , dok je Lokomotiva sjajnim igrama osvojila povijesno drugo mjesto, a tu još nije kraj, naime, pred Lokomotivom je finale Kupa Hrvatske protiv Rijeke. Nogometaši Dinama će svoj europski put započeti u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, dok će Lokomotiva krenuti jedno pretkolo ranije. Ni Dinamu ni Lokomotivi neće biti lako…

U grupnoj fazi Lige prvaka Manchester će imati dva europska diva, Manchester City i Manchester United, Madrid će imati Real i Atletico, dok Istanbul ipak još nije siguran. Naime, u grupnoj fazi će igrati prvak Turske Bašakšehir, no, poput Lokomotive od drugog će pretkola krenuti Bešiktaš. Glede Bešiktaša postoji mogućnost da spomenuti klub ne zaigra u Ligi prvaka s obzirom kako je u Turskoj 2. mjesto osvojio Trabzonspor, međutim, zbog problema s financijskim fair playem te zbog izvjesno je neće igrati europske kupove iduće sezone, no, čeka se odluka Arbitražnog suda (CAS). Dakle, kao trećeplasirani klub turske lige Bešiktaš bi trebao zauzeti mjesto Trabzonspor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.