“Zajedno u športu za jednakost u životu”: Uručeni ugovori vrijedni 14 milijuna kuna za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda

Foto: fah

Trinaest novih ugovora u vrijednosti od gotovo 14 milijuna kuna u petak su u Vinkovcima uručeni športskim udrugama i klubovima koji su ta sredstva dobili za projekte prijavljene na Javni poziv “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 920 djece i 240 osoba s invaliditetom bit će uključeno u šport zahvaljujući sredstvima koja će klubovi i udruge ostvariti potpisivanjem ovih trinaest ugovora.

Svečanosti uručenja ugovora prisustvovali su državna tajnica ministra rada i mirovinskoga sustava Majda Burić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić, državna tajnice ministrice Margareta Mađerić, zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Navedeni Javni poziv, čiji je moto “Zajedno u športu za jednakost u životu”, prvi je javni poziv u Hrvatskoj financiran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjen športu, s ciljem poboljšanja dostupnosti športsko-rekreativnih sadržaja osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama u razvoju i onoj u riziku od socijalne isključenosti. Kroz projekte odobrene temeljem ovog Javnog poziva omogućit će se bavljenje športom većem broju ljudi, neovisno o njihovim materijalnim ili tjelesnim mogućnostima, a do sada je odobreno ukupno 57 projekata u vrijednosti od 63,7 milijuna kuna od ukupno raspoloživih sredstava koja iznose 100 milijuna kuna. Među odobrenim projektnim prijedlozima nalaze se inicijative raznovrsnih športskih udruga i klubova iz svih dijelova Hrvatske, a veliki interes prijavitelja otvara vrata športu i u idućem operativnom razdoblju”, navodi se u objavi na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za šport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.