Asić za Narod.hr o premijerovu posjetu Australiji: ‘Za prevladavanje nesuglasica potreban je dijalog’

Foto: hkr.hkm.hr

Predsjednik Australsko-hrvatskog kongresa Stjepan Asić ocijenio je za narod.hr da je posjet premijera Zorana Milanovića Australiji službene i privatne naravi.

“S jedne strane radi se o posjetu premijera RH Australiji, a s druge strane posjetu Hrvatima Australije. U oba slučaja posjet je važan na međudržavnom nivou i u pogledu međusobnih odnosa između Hrvata Australije i RH”,pojasnio je Asić odgovarajući na pitanje o premijerovu posjetu i najavama prosvjednih skupova australskih Hrvata .

Asić smatra da je za prevladavanje bilo kojih nesuglasica potreban dijalog i da je on jedini pozitivni način da se u demokraciji ostvare promjene. “Mi se ne moramo slagati s nečijom politikom, ali dužnost nam je to reći u lice, a ne okrenuti leđa. Bojkot je krajnja mjera kojom se ništa ne postiže, ako nema dijaloga”, rekao je Asić.

Australski Hrvati najavili su da će organizirati prosvjedne skupove u Sydneyu i Canberri zbog protivljenja posjetu premijera Milanovića , a organizator prosvjeda u Sydneyu i povjerenik HSP-a za Australiju Darko Darryl Oreč kao razloge istaknuo je premijerovu antihrvatsku politiku i njezino provođenje.

“To smo vidjeli i poslije referenduma o obitelji. Hrvatski narod dao je svoj potpis ZA obitelj, a Milanovićeva je bahatost stvorila antidemokratski potez gdje sada Milanović želi progurati paralelni Zakon o životnom partnerstvu. To je u sukobu s referendumom za koji je hrvatski narod glasao”, rekao je Oreč u intervjuu za Boka CroPress, dvojezični tjednik hrvatske zajednice u Australiji i dodao da “ima još mnogo činjenica i okolo prikupljenih potpisa oko ćirilice u Vukovaru i diljem Hrvatske”.

Ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović iznio je svoj pogled na najavljene prosvjedne skupove čije će održavanje biti 10. ožujka u Sydneyu i 12. ožujka u Canberri. “Mislim da broj tih ljudi koji su najavili prosvjede u Australiji u povodu posjeta premijera Milanovića nije naročito velik. Smatram da se ne radi o većoj skupini ljudi, ali imaju demokratsko pravo izraziti svoje nezadovoljstvo”, rekao je Knezović za narod.hr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Boka CroPress