BiH: Uvjetne kazne četvorki koja je sudjelovala u prekidu izbora u općini Stolac

Foto: fah

Općinski sud u Čapljini osudio je na uvjetne zatvorske kazne četvoricu bošnjačkih nasilnika koji su sudjelovali u nasilju i prekidu izbora u općini Stolac prošle godine, objavili su u petak mediji u Mostaru.

> HNS BiH osudio napad na biralištu u Stocu

Uvjetne osude za prekidanje izbora i iznošenje biračkih kutija na biračkim mjestima u Osnovnoj školi u Stocu dobili su Elvir Nović, Ahmet Ljubović, Haris Baljić i Muhamed Tucaković.

Oni su prethodno priznali da su sudjelovali u izbornom nasilju i prekidu izbora.

> Jedini grad bez izbora u BiH: Danas je u Mostaru samo još jedna nedjelja u nizu

Mediji navode kako jedan od osuđenih, Haris Baljić, obnaša dužnost savjetnika predsjednika Skupštine Hercegovačko–neretvanske županije.

> Izborne manipulacije: U hrvatskom Stocu zaustavljeni lokalni izbori

Pred Općinskim sudom u Čapljini nastavlja se sudski proces protiv predsjednika tamošnje općinske organizacije Stranke demokratske akcije Salmira Kaplana i lokalnog SDP–a Demira Mahmutćehajića, koji su optuženi za nasilje, napad i premlaćivanje službenih osoba. Kaplan je pri tome teže ozlijedio člana biračkog povjerenstva Marija Raguža. Porazbijao je prostorije Središnjeg izbornog stožera te prijetio drugim hrvatskim članovima biračkih povjerenstava.

> Višnja Starešina: Pelješki most – trn u oku bošnjačkih pomoraca

Zbog nasilja u Stocu izbori su u toj općini ponovljeni, a Kaplanu, Mahmutćehajiću i Ljuboviću Središnje izborno povjerenstvo je zabranilo sudjelovanje na novim izborima.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/dž