Kanada oduzima poticaje konzervativnim poslodavcima?

Foto: fah

Svake godine u Kanadi tijekom ljetnog razdoblja poslodavci dobivaju poticaje koji pomažu zapošljavanju studenata u vijeme ljetnog razdoblja. U prosjeku se tako svake godine zaposli oko 70 000 srednjoškolaca i studenata između 15 i 30 godina.

Premijer Kanade Justin Truedeau predložio je promjenu zakona o poticajima tako da on uključuje dodatni članak koji kaže:

“I posao i temeljni jezgra organizacija poslodavca poštuje individualna ljudska prava u Kanadi, uključujući i vrijednosti na kojima se temelji Kanadska povelja o pravima i slobodama, kao i druga prava. To uključuje reproduktivna prava i pravo na slobodu od diskriminacije na temelju spola, vjere, rase, nacionalnog ili etničkog porijekla, boje kože, mentalnog ili tjelesnog oštećenja, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta i izražavanja.”

Kandski premijer Trudeau Ircima: Legalizirajte pobačaj!

Protivnici ovakvih uvjetovanja strahuju da će članak biti povod za isključivanje poslodavaca kršćanskih i konzervativnih vrijednosti. Osamdeset i sedam religijskih predstavnika uključujući kršćanske, islamske i židovske vođe u Kanadi poslali su protestnu izjavu i tužbu sudu za povlačenje ovog prijedloga, javlja Grandin media.

Trudeau obavijestio Obamu o prekidu kanadskih udara na Islamsku državu

Povod ovakvoj promjeni zakona proizlazi iz toga što su se neke grupe koje zagovaraju abortus požalile da dio od 220 milijuna kanadskih dolara odlaze organizacijama koje se bore za život, stoga je vlada donijela zakon koji mnogi vide kao dokument kojim se traži potvrda zauzimanja identičnih političkih i društvenih stavova kao i one koje ima trenutačni premijer Justin Trudeau.

Samo tri dana nakon što je tužba podnesena federalnom sudu, ona je odbijena te je ovaj članak prihvaćen kao pravovaljan, međutim religijski predstavnici i udruge poručuju kako će ići i na najviše sudske instancije ako parlament ne odustane od ovakvog zakona, javlja CBC News.

Nakon kritika, Trudeau neće prisustvovati pogrebu Fidela Castra

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr