Novorođenče spašeno nakon što je 8 sati provelo živo zakopano u zemlji

Foto: Thinkstock

Brazilske vlasti priopćile su da je u utorak spašena novorođena djevojčica nakon što ju je njena obitelj živu zakopala misleći da je mrtva, piše lifenews.com.

Daily Mail prenosi da je u utorak u gradu Canarani 15-godišnja domorotkinja rodila dijete sama u kupaonici. Prema riječima mlade majke, dijete je tijekom poroda palo na pod i udarilo glavu.

Djetetova prabaka ispričala je vlastima da je, pregledavši dijete, mislila da je ono umrlo. Prabaka je nadodala da je dijete sahranila prema lokalnom ritualu.

Prema izvješću, novorođena djevojčica provela je osam sati pod zemljom dok nisu došle vlasti na dojavu o neprijavljenoj smrti novorođenčeta i iskopale je živu iz zemlje.

„Dok smo kopali rupu, odjednom se začuo slabašan plač ispod zemlje i shvatili smo da je dijete još živo. Bio je to uzbudljiv i nezaboravan trenutak,“ izjavio je za lokalne medije João Paulo Bezerra do Nascimento, zapovjednik vojne policije u Canarani.

Nadodao je da je pravo čudo što je dijete preživjelo.

„Kada smo došli, nismo očekivali da ćemo dijete naći živo,“ rekao je Nascimento.

Evo što još donosi izvješće:
Novorođenče je zadobilo dva prijeloma lubanje koja nadziru pedijatri u regionalnoj bolnici Agua Boa.

Djetetova 57-godišnja prabaka, koju izvješće navodi kao Kutz Amin, navodno je rekla policiji kako je mislila da je dijete mrtvo jer nije zaplakalo nakon poroda.

Rekla je da je prema plemenskim običajima omotala novorođenu djevojčicu u povoje i pokopala je u dvorištu.

Navodno je izjavila da njena praunuka „nije pokazivala znakove života“ prije no što ju je pokopala i cijelu prekrila zemljom.

Policija je uhitila Kutz Amin na temelju optužbi za pokušaj ubojstva. Izvješće prenosi da se mlada majka, čije ime nije navedeno u medijima, nalazi u bolnici zbog komplikacija koje su uslijedile nakon poroda. Nije poznato je li podignuta optužnica protiv nje.

Izvor: narod.hr/lifenews.com/Daily Mail