Trump obustavio obvezu da zaposlenici izvršne vlasti prolaze kroz “treninge” na kojima im se tvrdi da “gotovo svi bijelci doprinose rasizmu”

Foto: Gage Skidmore / wikimedia commons

“Dani obuke za indoktrinaciju financiranu od strane poreznih obveznika koja sije podjelu i rasizam su završili. Pod vodstvom predsjednika usmjeravamo agencije da odmah zaustave treninge o kritičkoj rasnoj teoriji”, objavio je Russ Vought, Ravnatelj Ureda za upravljanje i proračun u Bijeloj kući.

Naime, kritička rasna teorija je teorija unutar društvenih znanosti, razvijena iz postmoderne filozofije, koja koristi kritičku teoriju za ispitivanje društva i kulture u odnosu na kategorije poput rase, zakona i moći. Ova teorije je nastala 80-ih godina prošlog stoljeća, a prije svega zastupa ideju da se “bijeli supremacizam” i “rasna moć” održavaju s vremenom, te da zakoni igraju veliku ulogu u ovom procesu. Riječ je o teoriji koju podržava takozvana progresivna ljevica, a danas je vrlo zastupljena i na mnogim fakultetima.

U dokumentu koji je objavljen na stranicama Bijele kuće između ostaloga se ističe:

Predsjedniku je skrenuta pažnja da su agencije izvršnog vlasti do danas potrošile milijune dolara poreznih obveznika “obučavajući” vladine radnike da vjeruju u antiameričku propagandu koja dijeli ljude.

Primjerice, prema izvješćima novinara, zaposlenici širom izvršne vlasti morali su pohađati treninge na kojima im se govori da “gotovo svi bijelci doprinose rasizmu” ili tamo gdje se od njih traži, da tvrde kako “imaju koristi od rasizma”. Prema izvješćima novinara, u nekim je slučajevima ovaj trening nadalje tvrdio da postoji rasizam ugrađen u uvjerenju da je Amerika zemlja prilika ili uvjerenju da bi najkvalificiranija osoba trebala dobiti posao.

Ne možemo prihvatiti da naši zaposlenici prolaze obuku koja želi potkopati naše temeljne vrijednosti kao Amerikanaca i pokrenuti podjele unutar naše radne snage. Predsjednik mi je naložio da osiguram da savezne agencije prestanu i odustanu od korištenja novca poreznih obveznika za financiranje ovih podijeljenih, neameričkih propagandnih treninga.

>(VIDEO) Donald Trump pred UN-om: ‘Budućnost ne pripada globalistima, budućnost pripada domoljubima’

>Jure Vujić: Od djece cvijeća do vječne djece – hoće li mladi popraviti svijet?

Svim agencijama je naloženo da počnu identificirati sve ugovore ili druge agencijske izdatke povezane s bilo kojim treningom o “kritičnoj rasnoj teoriji”, “privilegiji bijelih” ili bilo kojim drugim treningom ili propagandom koji podučava ili sugerira da: (1) su Sjedinjene Države u osnovi rasistička ili zla zemlja ili (2) da je bilo koja rasa ili etničkih skupina u osnovi zla.

Propaganda koja dijeli; lažna i ponižavajuća propaganda pokreta kritičke rasne teorije suprotna je svemu za što se zalažemo kao Amerikanci i ne bi trebala imati mjesta u saveznoj vladi.

Zanimljivo, prije samo nekoliko dana, najutjecajniji američki konzervativni think tank The Claremont Institute, objavio je esej o kritičkoj rasnoj teoriji u kojem se između ostaloga ističe: “Kritička teorija i postmodernizam proizlaze iz kontinentalne filozofije – a ti su mislioci intelektualni nasljednici francuskog terora (op.a jakobinaca koji su vodili Francusku revoluciju) i komunističkog totalitarizma – ali unatoč njihovim neuspjesima, njihove ideje desetljećima predstavljaju iskušenje za akademike i aktiviste na ovoj strani Atlantika.

Da bismo razumjeli što se dogodilo s Amerikom, njezinim sveučilištima i njezinom politikom, moramo razumjeti ove filozofske prethodnice”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr