KK Cibona mora nadopuniti prijedlog predstečaja

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fina) zatražilo je u četvrtak od Uprave Cibone da nadopuni svoj prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe te je privremeno obustavilo postupke ovrhe nad tim košarkaškim klubom, objavljeno je na internetskim stranicama Fine.

Direktor Cibone Domagoj Čavlović podnio je 27. listopada ove godine prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe zbog duga od 34,6 milijuna kuna.

Dužnik je naveo da uslijed blokade računa i neispunjenja ugovornih obveza isplata plaća postoji realna opasnost da klub napuste igrači, odnosno da će na štetu kluba raskinuti ugovore te time onemogućiti daljnje natjecanje Cibone u službenim natjecanjima u Republici Hrvatskoj i regiji (ABA liga), koja su u tijeku. Klub trenutno zapošljava 12 radnika.

Nagodbeno vijeće u četvrtak je zatražilo od Uprave da nadopuni taj prijedlog izvješćem o financijskom stanju i poslovanju dužnika, s planovima financijskog i operativnog restrukturiranja, izvješćem ovlaštenog revizora, popisom imovine i prava dužnika, te opisom pregovora s vjerovnicima.

Ujedno, Nagodbeno vijeće naložilo je Fini da zastane s postupcima ovrhe i osiguranja koji su pokrenuti nad Cibonom. Ta privremena mjera trajat će do donošenja rješenja o otvaranju samog postupka predstečaja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah