Marinirajte meso i povrće radi zdravlja

Thinkstock

Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju možda zvuči kao dobra ideja, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu njemački znanstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu.

Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima, pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.

Rješenje je u mariniranju hrane prije nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana ovisi o marinadi i što se u njoj nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova marinada može se kupiti u trgovini ili domaća vrlo lako napraviti doma. Zahvaljujući njoj meso i povrće imaju puno bolji okus.

Kako bi izbjegli štetne posljedice po zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego da komadić odsječete nožem.

Kada bi hamburger provjeravali nožem, može doći do istjecanja mesnih sokova na vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za one jako oprezne, mesne sokove možete prikupiti u aluminijsku posudu ili roštilj tavu, savjetuju stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.