VIDEO: Kako je tek rođeni dječak oživio u zagrljaju roditelja

Da se čuda događaju u životu i to vrlo često još jednom se moguće uvjeriti na primjeru australskog para, naime, Kate i David Ogg su roditelji koji su bili slomljeni od tuge, kao i svaki roditelj u takvoj situaciji, kada im je jedno od njihovih blizanaca, koji su prerano rođeni, prestalo disati. Kate je rodila dječaka i djevojčicu. Neutješnim roditeljima liječnici su rekli da dječak neće preživjeti. Tada su liječnici donijeli bebu roditeljima da se oproste od nje i da je posljednji puta zagrle, nakon čega se dogodilo čudo.

Ljubav “oživjela” mališana

Tata dječaka, David, se popeo na krevet kako bi posljednji puta zagrlio svog tek rođenog sina zajedno s tužnom suprugom, u tom se trenutku beba počela micati i disati, nakon čega je u sobu utrčalo liječničko osoblje koje je zajedno s roditeljima bebu vratilo u život.

Od tog trenutka do danas prošlo je punih pet godina. Jamie Ogg zdrav je i sretan dječak, sretnog djetinjstva koje protječe u ljubavi i razumijevanju roditelja, osim sestre blizanke Emily Jamie ima i malog brata, piše Daily Mail.

Najteži trenutci kao da su bili jučer

Roditelji su i danas presretni kad se sjećaju zbivanja od prije pet godina kada im je u jednom trenutku, kako sami priznaju, bilo najteže u životu.

”Oko dvadeset ljudi bilo je u sobi te su skoro dvadeset minuta pokušavali oživjeti našeg sina. Rekli su da više ništa ne mogu učiniti, tijelo mu je bilo hladno i suprug mu je skinuo majicu i legao u krevet. Zagrlili smo sinčića i plakali iz dubine duše, pričali smo mu, iako smo mislili da nas ne može čuti, o tome kako ima malenu sestru koja ga treba te smo mu govorili koliko ga trebamo, koliko ga volimo. Rekli smo mu da smo mu da smo izabrali ime za njega, objašnjavali smo i značenje imena, tada je otvorio oči i počeo disat. Nakon čega je uhvatio Davidov prsta”, prisjetila se Kate tih dramatičnih trenutaka koji su završili najvećom srećom koju su roditelji mogli zamisliti.

Jamie nema nikakvih posljedica

Nakon nekoliko godina Kate i David dobili su još jednog sinčića, malog Charliea, koji voli pričati o svojoj sestrici i bratu. Kako to samo dijete zna kaže da je rođen debeljuškast, a da su oni, dakle, Emily i Jamie, rođeni mršavi te da je Jamie rođen mrtav nakon čega je oživio.

Svi susjedi znaju za tu priču i rado je ponovno slušaju. Da se sve završilo sretno pokazuje i činjenica da je Jamie danas potpuno zdrav dječak te da nema nikakvih zdravstvenih tegoba zbog onoga što je preživio nekoliko sekundi poslije rođenja.

Spomenimo kako su njegovi roditelji su pokrenuli i online zajednicu Jamie’s Gift putem koje prikupljaju sredstva za prerano rođene bebe koje su bolesne.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dailymail.co.uk
Photo: screenshot