Papa će posjetiti najpoznatije poljsko marijansko svetište u Čenstohovi

Domagoj Topić, Svjetski dan mladih

Papa Franjo je na svoje petnaesto apostolsko putovanje stigao u Poljsku, na 31. svjetski dan mladih koji se održava u Krakovu. “Život treba uvijek prihvaćati i štititi. To dvoje ide zajedno – prihvaćanje i zaštita, od začeća do prirodne smrti. Svi smo pozvani poštovati život i skrbiti za njega”, istaknuo je papa Franjo u prvome govoru tijekom apostolskog putovanja u Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se predstavnicima vlasti, građanskoga društva i diplomatskome zboru u Wawelu, Sveti Otac je istaknuo kako je sretan što je prva srednjoeuropska država koju je pohodio upravo domovina „nezaboravnog sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja i promicatelja Svjetskoga dana mladih“, podsjetivši na njegov ideal „Europe koja diše s oba pluća“ i „novog europskog humanizma“ koji ima „najdublje korijene u kršćanstvu“.

Drugog dana boravka u Poljskoj Papa će posjetiti najpoznatije poljsko marijanskoj svetište u Čenstohovi. Po dolasku Papa će najprije posjetiti samostan u Jasnoj Gori i pomoliti se u kapeli Crne Gospe a zatim u 10.30 predvoditi svečanu misu u prigodi 1050. obljetnice pokrštenja poljskog naroda u prostoru svetišta u Częstochowi. Po završetku mise Papa će se helikopterom vratiti u Krakov. U 17.30 sati Papa će posjetiti park Jordan u Bloniji u Krakovu gdje će Svetom Ocu mladi upriličiti svečanost dobrodošlice.

Na Laudato televiziji uživo pratite Svjetski dan mladih u Krakovu i Papin posjet pavlinskom samostanu Jasna Gora u Čestohovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljan program prijenosa nalazi se na linku OVJDE.

Papa Franjo iz Krakova poručio: ‘Život treba štititi od začeća do prirodne smrti’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31. Svjetski dan mladih u Krakowu, Poljskoj traje do 31. srpnja pod geslom „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5, 7).

Odabirom Krakova za SDM 2016 kao i samog gesla “Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe” – u središte pozornosti mladih, ali i svijeta, stavljeno je Božje milosrđe, po tome i potreba širenja njegova štovanja. Poruka nade upućena je mladima po riječima: Isuse, uzdam se u tebe! (ispisane pod slikom Milosrdnog Isusa) kao i po zazivu iz Krunice Božjeg milosrđa: “Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.