Jednostavna i ukusna: Torta s vanilijom i džemom od borovnica

Foto: Slatki svijet

Jednostavna, a vrlo ukusna torta s džemom od borovnica i puding kremom od vanilije! Isprobajte recept i uvjerite se kako je dobra!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit*

4 jaja
130 g šećera
1 vanilin šećer
70 ml ulja
100 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Krema

700 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
70 g šećera
3 vanilin šećera
200 g maslaca

Ostalo

džem od borovnica

Priprema
*Ovo su sastojci za jedan, a potrebno je ispeći dva ovakva biskvita.

Jaja miksajte sa šećerom najmanje 2 minute dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Dodajte ulje, a zatim lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.Smjesu izlijte u kalup za torte (22 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite otprilike 30 minuta na temperaturi od 180°C.

Pripremite još jednom istu smjesu i ispecite još jedan ovakav biskvit. Ohlađene biskvite prerežite na pola tako da ukupno imate četiri biskvita.

Za pripremu kreme prašak za puding razmutite s malo mlijeka. Ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja, dodajte puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. Ohlađeni puding dobro izmiksajte s maslacem sobne temperature.

Tortu slažite tako da sa svaki biskvit premažete tankim slojem džema od borovnica (možete koristiti i neki drugi okus), a zatim s ¼ kreme od vanilije. Tortu lijepo zagladite i spremite u hladnjak preko noći. Idući dan tortu ukrasite po želji i poslužite se!

Foto: slatkisvijet.com
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatki svijet