(FOTO) Stipendisti Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” na stažiranju u Bruxellesu

Foto: Sisačka biskupija

Europski parlament je jedna od institucija Europske unije s kojom se već četvrtu godinu za redom imaju prilike upoznati stipendisti Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ kroz jednomjesečni staž u uredu zastupnice Marijane Petir. Ovogodišnji stažisti su Anđelina Mandić, studentica socijalnog rada iz Petrinje i Josip Mareković, student ekonomije iz Pokupskog, a koji se u Bruxellesu nalaze već tri tjedna i svakodnevno kroz razne zadatke stječu nova iskustva i upoznaju funkcioniranje Europskog parlamenta i ostalih institucija EU.

Anđelina i Josip su tijekom dosadašnjeg stažiranja imali priliku vidjeti i održavanje plenarne sjednice te na koji način na sjednicama zastupnici glasuju o europskom zakonodavstvu i u raspravama zauzimaju stajalište o raznim pitanjima. Iskusili su i ubrzani ritam rada u Parlamentu kada je bilo potrebno pojedine zadatke obaviti u roku kako bi sve bilo spremno za plenarnu sjednicu. Također, dobili su uvid u rad odbora i sudjelovali na sjednicama istih te su se susreli sa svim područjima rada naše europarlamentarke Petir i dobili sliku o ulozi zastupnika i zastupnica u Parlamentu.

Važno je spomenuti kako su imali priliku i osobno upoznati zastupnicu Petir koja je unatoč gustom rasporedu izdvojila vrijeme za svoje stažiste te ih pobliže upoznala sa svojim radom, ali i s katoličkim vrijednostima koje zastupa u Parlamentu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr