Grčka: Skupina anarhista ispred restorana napala Varufakisa

epa04715029 Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (R) and his wife Dane Stratou (L) attend the '20th Banking Forum' in Athens, Greece, 21 April 2015. There is progress in the negotiations between the institutions and the Greek authorities but a progress report is not expected to be drafted, EU Commissioner Pierre Moscovici's spokesperson Annika Breidthardt said on 21 April, in Brussels. EPA/YANNIS KOLESIDIS

Skupina samozvanih anarhista napala je grčkog ministra financija Janisa Varufakisa u atenskom restoranu u utorak navečer, ali ga je njegova supruga zaštitila od ozljeda, objavilo je grčko ministarstvo financija.

Par je upravo završio večeru u boemskoj atenskoj četvrti Egzarhiji, poprištu čestih prosvjeda radikalnih ljevičara, kada ih je na terasi restorana okružila skupina anarhista. Varufakisa su htjeli gađati nekim staklenim predmetima, ali ga je supruga zakrilila i spasila.

“Pokušavali su me nekoliko trenutaka dohvatiti tako da ne pogode nju”, izjavio je Varufakis. “Tada su se povukli, ali su nastavili psovati i prijetiti i pričekali su nas ispred restorana”, dodao je.

U priopćenju grčkog ministarstva financija ne navodi se što je potaknulo napad. Varufakis misli da ga je skupina više htjela osramotiti nego ozlijediti.

“Ispred restorana sam počeo razgovarati s njima, rekao sam im da želim čuti što imaju za reći makar me udarili. Nakon 15 minuta napetih, ali nenasilnih razgovora duhovi su se smirili”, rekao je Varufakis, koji je potom sa suprugom sjeo na svoj motocikl i odvezao se kući.

Izvor: narod.hr\h
Photo: fah