Le Pen pokreće kampanju protiv novog migracijskog pakta EU: ‘Uzmimo natrag ključeve Europe’

Foto: snimka zaslona

Prošlog je petka Marine Le Pen predstavila kampanju protiv Europskog pakta o migracijama i azilu, izvijestila je TV5 Monde. Prema čelnici francuske Nacionalne fronte, migrantski pakt je organizirani plan preplavljivanja Europe masovnim dovoženjem migranata koji više neće odlaziti, što dovodi do “samoubojstva Europe”.

“Riječ je o organiziranom planu potapanja Europe i nacija koje je sačinjavaju” – rekla je Le Pen. “To je zaista pakt s vragom koji će dovesti do samoubojstva Europe” – izjavila je tijekom press-konferencije svoje stranke.

Europska komisija predstavila je krajem rujna državama članicama EU-a Pakt o migraciji i azilu.

“Pakt o migraciji je lažni humanizam te je antidemokratski, nepovratan i destruktivan” – napisala je Le Pen na Twitteru.

Prema Le Pen, plan imigracije određen u Paktu, destruktivan je oblik imigracije s ciljem dovođenja strane populacije koja više neće napuštati Europu. Štoviše, Le Pen tvrdi da će on kompromitirati ekonomsku, socijalnu i kulturnu ravnotežu naših zemalja, prenosi rmx.news.

60-70 milijuna migranata doći će u Europu?

“Pakt će donijeti urušavanje našeg socijalnog sustava, povećanje nezaposlenosti, stambenu krizu, povećanje delinkvencije i komunalnih sukoba, napredak islamizma i terorističkih rizika te propitivanje naših civilizacijskih vrijednosti” – nabrojala je.

Prema Le Pen 60-70 milijuna migranata mogli bi doći u Europu kroz nekoliko godina.

Nadalje, Europski pakt ima za cilj poticanje migracije. Štoviše, on će podvrgnuti narode i njihove vlade diktaturi Europske komisije, također je ustvrdila.

“EU je povjerila ključeve vrata Bliskog Istoka Turskoj te nas se sada ucjenjuje. Danas EU priprema otvoriti vrata europske kuće Trećem svijetu. Uzmimo natrag ključeve Europe” – poručila je.

Za kampanju protiv ovog pakta Marine Le Pen namjerava mobilizirati sve lokalne i nacionalne izabrane predstavnike, bez obzira na njihovu pripadnost. Na europskoj razini, Nacionalna fronta vodit će kampanju sa svojim saveznicima unutar Europske stranke identiteta i demokracije. Planiraju pokrenuti peticiju s ciljem prikupljanja milijun potpisa.

I Češka, Poljska i Mađarska protiv Pakta

Le Pen nije jedina koja mobilizira protiv ovog Pakta. Zemlje Višegradske skupine – Mađarska, Poljska i Češka također su izrazile protivljenje novom planu.

“Prvenstveno očekujemo pakt koji će ojačati zaštitu vanjske granice, ubrzati povratak ilegalnih migranata i izvršiti pritisak na susjedne države da bolje surađuju”, rekao je češki ministar unutarnjih poslova Jan Hamáček o predloženom migrantskom paktu. “Što se tiče solidarnosti između europskih zemalja”, rekao je, “Češka je još uvijek spremna poslati policajce da pomažu u zemljama kojima je to potrebno ili materijalno”.

“EU se još uvijek ne nosi dovoljno dobro s migracijskom krizom”, rekla je europarlamentarka PIS-a Beata Kempa za Katolički radio Maryja. “Prijedlozi pakta daleko su od zadovoljavajućih. Poljska se mora snažno usprotiviti prisilnom preseljenju. Zemlje koje su usvojile čvrstu i razumnu politiku migracija u vidu humanitarne pomoći u zemljama porijekla migranata, ne mogu snositi posljedice nepromišljene politike zemalja Europske unije.”

Ostale zemlje koje bi mogle odbiti pakt su Austrija, Srbija, Slovenija i baltičke države Latvija i Estonija, koje su ove godine potpisale otvoreno pismo Europskoj komisiji protiv migrantskih kvota s državama Višegradske skupine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rmx.news