Poljski predsjednik Duda podsjetio na riječi svetog Ivana Pavla II. glede LGBT ideologije

Foto: Piotr Drabik / wikimedia commons

Poljski predsjednik Andrzej Duda, obilazeći ljude u predsjedničkoj kampanji podsjetio što je moralni autoritet sveti Ivan Pavao II. podučavao o potrebi obrane obitelji stranih ideologija, uključujući one koji promiču istospolne brakove.

Duda je pozvao svoje simpatizere da prežive ovaj ideološki uragan, baš kao što su preživjeli i mnoge druge uragane u svojoj povijesti.

Duda je kazao da obitelj pruža snažne korijene za poljsko društvo te je dodao će ju zaštititi na sve moguće načine sve dok narod želi da on bude predsjednik. Duda je pružio ruku onima koji su prošli tjedan na njegov miting došli s duginim zastavama u znak protesta protiv njegovih primjedbi o LGBT aktivizmu. Poljski predsjednik je istaknuo: “pokušavaju nas uvjeriti da je LGBT kategorija ljudi, ali to je ideologija”.

“Uvjeravam sve koji ovdje stoje pod duginim zastavama; iako ja stojim ispod bijele i crvene poljske zastave i zastave EU, te iako se naši pogledi mogu razlikovati, neću dopustiti da se to nađe na putu poštovanja i prihvaćanja, da se čuju i njihovi argumentu. Ali i dalje ću poštovati dužnost da štitim našu djecu i prava ljudi”.

>Poljski predsjednik Andrzej Duda predložit će parlamentu zakon kojim komunistički zločini ne mogu ići u zastaru

Duda je naglasio da nikada neće pristati na ideološko obrazovanje usmjereno na djecu, bez pristanka njihovih roditelja te dodaje da je to glavni razlog zašto ga se napada i u Poljskoj i u inozemstvu, prenosi Polsatnews.pl.

Poljski predsjednik prisjetio se riječi pape Ivana Pavla II. iz 2005. godine glede LGBT prava:

“Postoje oni koji krše Božji zakon. Mislim na Europski parlament koji vrši pritisak kako bi se homoseksualne zajednice prepoznale kao obitelji. Možemo se zapitati nije li ideologija zla iza toga. Ideologija koja ima za cilj iskoristiti ljudska prava protiv čovjeka i obitelji.”

Inače, za razliku od nekih drugih europskih država, ankete su pokazale da se Poljaci u velikoj mjeri protive prepoznavanju istospolnih brakova. Primjerice, 64,6 posto Poljaka izjasnilo se protiv, a samo 27,2 posto ih je podržalo u anketi provedenoj 2019. godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Polsatnews.pl