Hitno osnivanje Vlade nacionalnog spasa i sazivanje VNS-a

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) zgrožena je optužbama bivšeg ministra financija Slavka Linića kako ga je premijer Zoran Milanović dao prisluškivati i pratiti, te stoga traže raspuštanje ove Vlade i hitno osnivanje Vlade nacionalnog spasa sastavljene isključivo od stručnjaka koji će pokušati izvući zemlju iz ponora u koji sve brže propadamo. Zbog Linićevih navoda o zloporabi obavještajnog aparata također traže da predsjednik Ivo Josipović hitno sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

HURS drži da je nevjerojatno poguban navod Slavka Linića kako on, kao ministar najvažnijeg resora i premijer četiri mjeseca nisu razgovarali, dovevši tako u pitanje ekonomsku i političku stabilnost zemlje. Nevjerojatna erozija životnog standarda, pad BDP-a već deseti kvartal za redom, kolaps gospodarstva, sve je to, očito, našim političkim elitama sasvim sporedno. Oni se bave međusobnim prepucavanjima i obračunima za koje je, kako Linić tvrdi, premijer koristio obavještajni i policijski aparat.

Predsjednik Ivo Josipović zbog toga mora hitno sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Korištenje mjera tajnog praćenja i prisluškivanja koje je, kako Linić tvrdi, zatražio premijer Milanović za osobni obračun uistinu je jako teška optužba. Dovodi u pitanje slobodu, demokraciju i vladavinu prava, te smatramo da hitno treba reagirati i istražiti jesu li tajne službe zloupotrijebljene i jesu li ugroženi državni interesi, ističu iz HURS-a.

Raspuštanje ove Vlade koja je nizom velikih propusta i afera jako kompromitirana, vidimo kao jedino rješenje, a osnivanje Vlade nacionalnog spasa sastavljene od stručnih ljudi jedini je izlaz iz ove teške ekonomske i političke krize, ocijenili su iz HURS-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr