Ove godine zasijano čak 20 posto manje pšenice nego lani, soje 19 posto

U Hrvatskoj je ove godine zasijano čak 20 posto površina manje pšenicom, a sojom za 19 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

U ovom priopćenju objavljuju se rane procjene zasijanih površina za najvažnije usjeve.

Od odabranih najvažnijih ratarskih usjeva, procjenjuje se da je površina zasijana uljanom repicom povećana za 7%, šećernom repom za 9% i kukuruzom za 1% u odnosu na konačne zasijane površine u 2013.

Procjenjuje se da su smanjene površine zasijane pšenicom za 20%, sojom za 19% i suncokretom za 2% u odnosu na konačne zasijane površine u 2013, objavio je Državni zavod za statistiku.

Dobra vijest – više ribara

Prema podacima Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede iz Evidencije o izdanim povlasticama za ribare koji obavljaju gospodarski ribolov, u 2013. u odnosu na 2012. došlo je do povećanja broja ribara za 6% i ukupnog broja plovila za 2%. U 2013. broj povlačnih mreža (koća), te jednostrukih i trostrukih mreža stajaćica ostao je na prošlogodišnjoj razini, dok je broj okružujućih mreža (plivarica) i mreža potegača smanjen za 2%, priopćio je DZS.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr