Reiner u ponedjeljak s predstavnicima klubova o sjednici u petak

Predsjednik Sabora Željko Reiner pozvao je na razgovor predstavnike 13 zastupničkih klubova kako bi se dogovorili o načinu rada na sjednici u petak. Na toj sjednici će mandatar Tihomir Orešković predstaviti program i članove svoje Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reiner želi da sjednica bude dostojanstvena, a rasprava učinkovita, pa će predložiti da raspravljaju samo klubovi zastupnika, a ne i zastupnici pojedinačno, kako bi rasprava završila za otprilike četiri sata.

O pojedinostima sastanka s predstavnicima 13 klubova u Saboru nisu željeli govoriti, napominjući kako će se sve znati u ponedjeljak. 

 U petak, 22. siječnja mandatar Tihomir Orešković Saboru će predstaviti svoju Vladu i njezin program te zatražiti njegovo povjerenje. Sabor bi, uz to, u petak trebao izabrati svoje potpredsjednike, te čelne ljude i članove 30-ak saborskih radnih tijela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mandatara Tihomira Oreškovića ovo je bio radni vikend. Razgovori s kandidatima za ministre nove vlade u punom su jeku, no imena su još nepoznanica, javlja HRT.

Željko Reiner najavio je da će se imena novih potpredsjednika Sabora i čelnika saborskih odbora znati u četvrtak.

Reiner: sjednica u petak bit će maratonska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sazivanje sjednice u petak, kada bi se trebala potvrditi i nova Vlada i izabrati odbori, Reiner je objasnio željom da se ne stvaraju dodatni troškovi.

Prema planu koji je iznio, sjednica u petak bit će maratonska. Plan je, pojasnio je, da se u petak prvo imenuje Odbor za izbor i imenovanja, nakon čega će slijediti stanka kako bi taj Odbor mogao predložiti ostale saborske odbore, njihove čelnike i sastav koji će biti usuglašeni ovih dana. Moguće je da se u petak izaberu i saborska izaslanstava u međunarodnim organizacijama.

Potom će se Saboru obratiti mandatar Orešković koji će predstaviti program svoje Vlade i samu Vladu. Nakon toga će biti rasprava, pa glasovanje o povjerenju Vladi, najavio je Reiner.
Očekuje da će se imena petero potpredsjednika Sabora znati slijedeći tjedan. “U ovom času niti jedno ime nije pouzdano”, rekao je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor će, najavio je, nastavit raditi u tjednu iza 22. siječnja, raspravljat će razna izvješća za 2014. koja nisu prorađena u prošlom sazivu.
“Očekujem da će već pristići i neki prijedlozi zakona, znam da oni postoje”, rekao je akademik Reiner.

Od 29 stalnih radnih saborskih tijela 16 pripada saborskoj većini, a 13 oporbi, potvrdio je u četvrtak novinarima potpredsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Ivan Šuker nakon sastanka o podjeli saborskih odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.