Blokirani glede odluke Ustavnog suda o HRT-u: ‘Kakva je to država, gdje se usvajaju neustavni zakoni?’

Foto: fah

“Zahtijevamo javno očitovanje i od Predsjednika Sabora RH, predsjednice države RH, premijera Vlade RH, da pojasne javnosti kako je moguće da Most (dok je bio u Vladi Plenkovića) predloži zakon koji je neustavan?I da ga Sabor usvoji većinom glasova?”, navodi u priopćenju udruga Blokirani povodom odluke Ustavnog suda da odvjetnici imaju pravo vršiti ovrhe u ime HRT-a.

> Grmoja o odluci Ustavnog suda: ‘Ukidanje dopuna Zakona o HRT-u omogućuje novo bogaćenje odvjetnika’

> Ustavni sud srušio Mostove izmjene Zakona o HRT-u o naplati dugovanja pristojbi

Priopćenje udruge Blokirani prenosimo u cijelosti:

Ustavni sud RH, odlukom od 16.10.2018. godine, U-I-3197/2017, srušio je Zakon o dopuni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (“Narodne novine” broj 46/17. i 73/17.)!

Posljedice najnovije greške ” sustava” moraju plaćati građani!
A klijentelističke će skupine profitirati, opet!

I to mi ne možemo šutke prihvatiti, premda svjesni da u Hrvatskoj čuvari Ustava mrtvi!

Naime sadržajni smisao ove Odluke USUD-a je da se s ovrhama nastavi, na inicijativu i u korist biznisa, koji dijele Javno bilježnička i Hrvatska Odvjetnička Komora, i HRT zajedno, a na štetu ljudskih prava građana koji moraju nastaviti financirati sulude extra troškove ovrha!

Dodatno ugrožena ljudska prava Hrvata

Dobro pa gdje su tu ljudska prava građana RH?
Imamo li mi Hrvati ljudska prava?

Osim toga, kako je moguće da Sabor, Vlada, Ured Predsjednice usvoji i potpiše neustavan zakon?
Kakva je to država, gdje se usvajaju neustavni zakoni?

I zašto tu grešku sustava uvijek mora platiti stolar,postolar,liječnik, vojnik, student,novinar,policajac svi mi/oni koji rade i pune Proračun iz kojeg pak neodgovorna vrhuška, neodgovorno uzima i stalno traži još više!

Hoćemo li mi konačno na zelenu granu, s vama?

Ustavni sud je generalno zakazao u zaštiti ustava

U primjeni ustavnih prava Ustavni sud u svojim odlukama, nakon 1997. godine, trebao je samoinicijativno pratiti praksu Europskog suda za ljudska prava.
Time doprinositi boljoj zaštiti ljudskih prava pojedinaca u Republici Hrvatskoj u odnosu na ranije stanje, očuvanju njenog ugleda u međunarodnoj zajednici i izbjegavanju novčanih sankcija.

Time je Ustavni sud trebao ostvariti put globalizaciji hrvatskog ustavnog prava u smislu njegove konvergencije s pravom europskih integracija.

Ustavni sud RH je svoju časnu dužnost propustio napraviti, osobito kad je riječ o uzročno posljedičnom rastu privatnog duga u RH – tzv. ovršni model prijekog suda i posljedice, blokirano je preko 50 milijuna bankovnih računa, kamatarenjem i lihvarenjem uništena čitava generacija malih poduzetnika, osiromašeni građani ; predstečajne nagodbe i posljedice, franak i posljedice…

Česte izmjene zakona put u pravni kaos

Česte izmjene (i ovršnih zakona), na žalost, naša su svakodnevica.
Kako ovako česte izmjene zakona utječu na pravnu sigurnost možete sami zaključiti.

Al’ svaku “grešku” plate građani!
I ovu vašu grešku će platiti građani!

Zahtijevamo javno očitovanje i od Predsjednika Sabora RH, Predsjednice države RH, Premijera Vlade RH, da pojasne javnosti kako je moguće da Most ( dok je bio u Vladi Plenkovića) predloži zakon koji je neustavan?
I da ga Sabor usvoji većinom glasova?

Ima li u Saboru nekog tko je pročitao Ustav?
Kako je moguće da ministar pravosuđa ne vidi “neustavnost zakona”?
Kako je moguće da neustavni zakon potpiše i Predsjednica RH?

Kako to radite?
Gdje je odgovornost!?
I nemojte ni sanjati da to narod ne vidi!

Zaključak

Ishodište našeg djelovanja doista je ideja poštivanja ljudskih prava, onako kako su artikulirana u USTAV-u te različitim međunarodnim ugovorima.

Naše današnje Priopćenje u osnovi je kritika po osnovi opetovanog narušavanja ljudskih prava od strane kvazidemokracije u Hrvatskoj, u kojoj se ni Ustavnom sudu, ni Saboru, ni “institucijama” ne može vjerovati.

Jer povodom iznad navedene Odluke USUD-a, ne možemo se oteti pomalo izopačenoj pomisli o sustavno, organiziranoj mreži promocije i održanja svekolikih i masovnih ovršnih aktivnosti, koja stalno pronalazi način da se održi iznad Ustava, na štetu naroda i države.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr